Petković čuva mađarskog velikana i mašta o baražu

"Kod golmana je najvažniji kontinuitet - tako se stiče i sigurnost i samopouzdanje. Standardno branim u MTK, zadovoljan sam formom, dobro se osjećam i volio bih da potraje tako. Neka sve ide svojim tokom", ističe 23-godišnji golman.
0 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Reuters
Danijel Petković, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2017. 15:07h

MTK iz Budimpešte je u lošoj seriji rezultata, dobio je samo dvije od posljednjih 11 utakmica, što je ovog velikana mađarskog fudbala dovelo u situaciju da čak i strijepi za opstanak.

Šta bi tek bilo da na golu ne stoji crnogorski reprezentativac Danijel Petković - 23-godišnji čuvar mreže brani u sjajnoj formi, sasvim suprotno od rezultata tima, a prošlog vikenda je bio u idealnom timu kola mađarske „OTP banka lige”, iako je njegov tim izgubio na gostovanju Đeru (1:0).

"MTK je najtrofejniji klub u Mađarskoj i sigurno ne priliči da strahuje za opstanak. Klub je prije osam godina posljednji put igrao u Drugoj ligi i ovdje su se zarekli da se to neće uskoro ponoviti. I siguran sam da neće - imamo dva boda više od timova koji su ugroženi, nešto bolji raspored u narednim kolima, ali igrače koji će se uskoro oporaviti od povreda, a koji su nam mnogo nedostajali", kaže Petković.

Nekadašnji čuvar mreže Bokelja, Zete i Lovćena, koji je svojevremeno dvije sedmice trenirao sa Čelsijem, a konstantno se nalazi na radaru većih evropskih klubova, ne opterećuje se kada je u pitanju budućnost.

"Kod golmana je najvažniji kontinuitet - tako se stiče i sigurnost i samopouzdanje. Standardno branim u MTK, zadovoljan sam formom, dobro se osjećam i volio bih da potraje tako. Neka sve ide svojim tokom", ističe mladi golman.

Petković je trenutno prva alternativa Mladenu Božoviću na golu crnogorske reprezentacije, a nakon što je 13 puta stajao na golu mlade selekcije, upisao je i jedan nastup za seniorski tim.

"Reprezentacija je naljepša priča u fudbalu svakog fudbalera, ili bi makar tako trebalo da bude. Jedva čekam okupljanje u junu, jer atmosfera kakva vlada u nacionalnom timu ne može da se doživi u klubu. Nismo imali sreće protiv Poljske, ali se nadam da ćemo sve nadoknaditi u narednim utakmicama. Imamo najbolji raspored u grupi, tri meča na domaćem terenu protiv direktnih konkurenata i vjerujem da ćemo to iskoristiti, iako neće biti lako. Plasman u baraž bio bi san", zaključuje Petković.

Bonus video: