Morata kao Ronaldo i Bejl zajedno, Barsa produbila krizu Sevilje

Stevan Jovetić je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao u 73. minutu i imao šansu da ublaži poraz, ali je njegov šut skrenuo Maskerano.
54 pregleda 0 komentar(a)
Morata, Foto: Reuters
Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2017. 21:39h

Zinedin Zidan nije vodio na gostovanje Leganjesu Kristijana Ronalda i Gareta Bejla, nije vodio ni Tonija Krosa, već ih je sve odmarao za Atletiko i Bajern.

Nije ga to koštalo, naprotiv - imao je Alvara Moratu, koji je odigrao kao Ronaldo i Bejl - zajedno!

Sjajni napadač postigao je tri gola i sačuvao prednost Reala na vrhu - 4:2 za "kraljevski klub" na gostovanju ekipi koja se bori za opstanak.

Real ima dva boda prednosti i utakmicu manje od Barselone, koja je ranije danas savladala Sevilju sa 3:0.

Dva brza gola Madriđana, Hamesa Rodrigesa u 15. i Morate u 18. minutu, usmjerili su utakmicu na stadionu "Munisipal de Butarke". A kada je Morata u 23. još jednom pogodio mrežu, na asistenciju Kovačića, mislilo se da je sve gotovo.

Ipak, nije bilo gotovo - Gabrijel u 32. i Lusijano u 34. minutu vratili su Leganjes u igru, smanili na 3:2 i "zapalili" atmosferu na stadionu.

Morata je, međutim, brzo smirio domaćina, već u 4. minutu drugog poluvremena pogodio je za 4:2, na asistenciju Hamesa, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Леганес - Реал Мадрид 2:4. Обзор матча. Чемпионат Испании 2016/17. 30 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Barselona se poigravala sa Seviljom u derbiju 30. kola Primere - Katalonci su slavili 3:0, golovima Mesija (dva) i Luisa Suaresa. Sva tri gola postignuta su u razmaku od devet minuta - od 25. do 33.

N'Zonzi je promašio veliku šansu za goste na startu utakmice, a onda je Barselona prebacili na „turbo pogon” i za samo osam minuta završila posao.

Suares je u 25. fantastičnim udarcem preko glave nakon dodavanja Mesija načeo goste, a onda je tri minuta kasnije Urugvajac uzvratio Argentincu za asistenciju i već je bilo 2:0.

Drugi gol na meču Mesi je postigao u 33. minutu, volej udarcem sa 12 metara - za konačnih 3:0.

Барселона - Севилья 3:0. Обзор матча. Чемпионат Испании 2016/17. 30 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Stevan Jovetić je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao kada je sve bilo gotovo, u 73. minutu i imao šansu da ublaži poraz, ali je njegov šut skrenuo Maskerano.

Ovo je četvrti vezani meč tima iz Andaluzije koji je Jo-Jo počeo na klupi za rezerve. U međuvremenu je bio i povrijeđen, zbog čega je propustio meč reprezentacije Crne Gore protiv Poljske.

Sevilja je u seriji od pet mečeva bez pobjede u Primeri - u tom periodu je eliminisana i od Lestera u osmini finala Lige šampiona, dok je u šampionatu izgubila treću poziciju, koju je preuzeo Savićev Atletiko.

Rezultati:

Leganjes - Real Madrid 2:4

Gabrijel u 32, Lusijano u 34. - Hames 15, Morata 18, 23, 49.

Barselona - Sevilja 3:0

Suares 25, Mesi 28, 33.

Alaves - Osasuna 0:1

Berenger 88.

Deportivo - Granada 0:0

Sporting Hihon - Malaga 0:1

Ramires 40.

Utorak:

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 1:0

Filipe Luiz 28.

Betis - Viljareal 0:1

Adrijan 47.

Atletik Bilbao - Espanjol 2:0

Aduriz 17 (penal), 37.

Četvrtak:

Eibar - Las Palmas

Valensija - Selta

Bonus video: