Murinjo: Šo je koristio svoje tijelo i moj mozak

"Potrebni su nam Lukovi kvaliteti, i tehnički i fizički, ali ne može da igra utakmicu s mojom mozgom", istakao je Specijalni
1 komentar(a)
Luk Šo Mančester junajted, Foto: Reuters
Luk Šo Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2017. 10:29h

Žoze Murinjo je prije nekoliko dana oštro kritikovao svog igrača Luka Šoa, a onda mu i dao šansu pola sata u sinoćnjem duelu protiv Evertona.

Portugalac je vjerovatno i sam htio da se uvjeri da li je Šo kritike prihvatio na pravi način i da li je motivisan, ali nakon svega što je viđeno protiv "karamela" Murinjo opet nije zadovoljan.

Tako je menadžer "crvenih đavola" poslije remija (1:1) opet uglavnom pričao o lijevom beku koji je za veliki novac doveden iz Sautemptona. Istina, bilo je to u eri Luja van Gala...

"U toku meča sam ja donosio odluke umjesto njega, uvijek mi je bio blizu. Koristio je svoje tijelo i moj mozak", rekao je Murinjo.

Šo je ušao u 65. minutu i to mu je 16. meč ove sezone u dresu Junajteda. Kakvo mišljenje o njemu ima Specijalni, reklo bi se da se Šo čak i naigrao...

"Potrebni su nam Lukovi kvaliteti, i tehnički i fizički, ali ne može da igra utakmicu s mojom mozgom. Mora da napreduje, ima 21 godinu i dovoljno je iskusan da bi shvatio neke stvari. Pred njim je budućnost, ali Mančester junajted ne može da čeka", istakao je Murinjo.

Bivši menadžer Čelsija je ove sezone više puta pričao o Šou kao potencijalu koji baš i nije u najboljem periodu karijere, a za vikend je najavio da je lijevi bek daleko od prvog tima.

Tako je na pitanje da li može poziciju Šoa da uporedi sa onom u kojoj se nalaze rezervisti Ešli Jang, Dejli Blind i Mateo Darmijan odgovorio:

"Ne mogu da poredim način na koji treniraju, niti njihove ambicije i fokus na treninzima. Jednostavno, Šo je daleko iza njih", istakao je u subotu Murinjo.

Bonus video: