Bokelj kao primjer - Drašković četiri godine na klupi

Mladost i Rudar ove sezone promijenili tri trenera, Jedinstvo čak četiri
0 komentar(a)
Bokelj, Foto: Radoje Milić
Bokelj, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 03.04.2017. 17:28h

Odlazak Gorana Perišića iz Mladosti i dolazak Dejana Vukićevića nastavak je trenerske vrteške na klupama crnogorskih prvoligaških klubova – od 12 učesnika elitnog ranga, osam je promijenilo trenere ove sezone, a aktuelni šampion dobio već trećeg šefa stručnog štaba.

Mladost je na početku sezone vodio Nikola Rakojević, 26. novembra zamijenio ga je Perišić, a u nedjelju je prvi trening odradio Vukićević, koji je u prvom dijelu šampionata bio trener Zete.

Tim iz Golubovaca sada vodi Duško Vlaisavljević.

Mladost, ipak, nije rekorder ove sezone, već je to novi drugoligaš Jedinstvo.

Bjelopoljski tim u sezonu je ušao sa Savom Kovačevićem, nastavio sa Slavoljubom Bubanjom, koga je na kratko zamijenio Denis Fetahović, da bi u drugom dijelu šampionata, a do prije desetak dana, kraj klupe bio Goran Jovanović. Nakon njegovog odlaska objavljeno je da će prvenstvo završiti Fetahović...

Poput Mladosti, tri trenera promijenio je Rudar - Dragana Radojičića je krajem avgusta zamijenio Mirko Marić, a umjesto njega je 23. februara došao Milan Lešnjak.

Trenere su mijenjali i Sutjeska (Jovović – Rakojević), Dečić (Savović – Mulalić), Iskra (Dragićević – Omerhodžić) i Lovćen (Malovrazić – Kanatlarovski).

Samo četiri kluba nisu uletjela u trenersku vrtešku ove sezone – Budućnost (Miodrag Vukotić), Petrovac (Aleksandar Nedović), Grbalj (Miljan Radović) i Bokelj (Slobodan Drašković).

Bokelj je ujedno i klub koji ima potpuno drugačiju koncepciju od ogromne većine crnogorskih, jer ga četiri godine bez prestanka vodi isti trener.

Slobodan Drašković je od aprila 2013. godine neprestano na klupi kotorskog tima, sa kojim je od druge lige stigao do evropske scene.

Njegov status ostao je nepromijenjen uprkos činjenici da je Bokelj u teškoj situaciji ove sezone, te da je na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova manje od zone spasa.

“To je, na neki način, tradicija u Bokelju, čelnici kluba rijetko se odlučuju da promijene trenere. Dugo su, prije mene, bili i Miljenović i Donković. Lijepo je raditi u klubu u kome nisi pod opterećenjem, koji razumije realnost. Srećom, u minule četiri godine imali smo dosta uspjeha, postoji i neki kredit, što je, takođe, lijep manir čelnika kluba. Sada nismo u dobroj poziciji. Mnogo bi nam značilo da smo pobijedili Budućnost u prethodnom kolu. Nesrećno smo ostali bez dva boda, koja bi nam mnogo značila. Međutim, ne predajemo se, podigli smo formu i borićemo se do kraja”, rekao je Drašković.

Bonus video: