Najgori učinak na "Old trafordu" u istoriji Premijer lige

Šest pobjeda, poraz i čak osam remija - učinak je "crvenih đavola" na svom terenu ove sezone
4 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2017. 17:24h

Mančester junajted juri plasman u Ligu šampiona, ali ako nastavi da na "Old trafordu" rasipa bodove kao u dosadašnjem dijelu sezone evropska elita biće nedostižna.

Učinak "crvenih đavola" na Teatru snova je očajan za takvog velikana - u 15 mečeva ove sezone na svom terenu slavili su samo šest puta.

Junajted je, istina, upisao svega jedan poraz (od Mančester sitija u gradskom derbiju), ali je sve pokvario velikim brojem remija - ima ih čak osam.

Ako se izuzmu neriješeni ishodi protiv Arsenala i Liverpula, preostalih šest remija je stiglo u duelima sa ekipama koje pripadaju sredini ili donjem dijelu tabele - bodove iz Mančestera nosili su Stouk, Barnli, Vest Hem, Hal, Bornmut i VBA. Junajted ni u jednom od ovih rezultata nije postigao više od jednog gola, a tri utakmice su završene 0:0...

U procentima, Junajted je pobijedio samo 40 odsto mečeva kod kuće ove sezone, što je do sada najslabiji učinak kluba od kada postoji Premijer liga.

Najbolji učinak na "Old trafordu" Junajted je imao pod komandom ser Aleksa Fergusona u sezoni 2010/11. kada je slavio u ukupno 94,1 odsto mečeva. Tada je imao 18 trijumfa i remi u 19 utakmica i, naravno, te godine je i bio šampion Engleske...

Ferguson je samo jednom u svojoj eri imao procenat domaćih pobjeda manji od 60 odsto - dogodilo se to u sezoni 2001/02, dok je 70 ili više odsto "dohvatio" u 13 sezona.

Luj van Gal je u dvije sezone na "Old trafordu" imao prosjek trijumfa 73,7 i 63,2, a Žoze Murinjo će pokušati da ne bude gori od Dejvida Mojesa.

Škotski menadžer je u jedinoj sezoni na klupi "đavola" pobijedio u 47,4 domaćih utakmica.

Bonus video: