Bausa čeka smjenu, Sampaoli prvi pik Argentinaca

Šanse da Sampaoli preuzme nacionalni tim su velike, javljaju i argentinski i španski mediji, ali bi to trebalo da se desi tek u junu kada završi sezonu u Sevilji
0 komentar(a)
Sampaoli, Foto: Reuters
Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2017. 16:29h

Argentina je porazom od Bolivije dovela u pitanje direktan plasman na Mundijal u Rusiji, a Fudbalski savez ozbiljno razmišlja da smijeni selektora Edgarda Bausu, prenose tamošnji mediji.

Malo ko je u Argentini zadovoljan radom Bause, pa ni izborom igrača koje poziva u nacionalni tim, i vjeruje se da je samo pitanje trenutka kada će napustiti klupu "gaućosa".

"Ako Fudbalski savez želi da me smijeni ja tu ništa ne mogu. U tom slučaju, idem kući. Ako me zovnu na razgovor pojaviću se, pričaćemo i ako to bude to - rukovaćemo se i pozdraviti", rekao je Bausa.

Prvi pik Argentine je Horhe Sampaoli, trener Sevilje koji je, doduše, u subotu na pres konferenciji pred meč sa Sporting Hihonom rekao da nije u pregovorima ni sa kim.

Bausa je kada je čuo za izjavu XSampaolija bio pomalo ironičan:

"Vidio sam da je Sampaoli to rekao. Da li mu vjerujem? Ne znam", izustio je Bausa i završio razgovor sa novinarima.

Šanse da Sampaoli preuzme nacionalni tim su velike, javljaju i argentinski i španski mediji, ali bi to trebalo da se desi tek u junu kada završi sezonu u Sevilji.

Bivši selektor Čilea, međutim, ima svoje uslove, javlja "La Nasion", a prvi je da mu Fudbalski savez dozvoli da u reprezentaciju pozove napadača Intera Maura Ikardija.

Ikardi je samo jednom igrao za Argentinu, proveo je na terenu ukupno desetak minuta (2013. u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu), a spekuliše se da se njegovom pozivu protive najiskusniji igrači (Lionel Mesi, Havijer Maskerano...).

Razlog je što je golgeter Intera oženio Vandu Naru, bivši suprugu fudbalera Torina Maksija Lopesa.

Bonus video: