Izvini, sramota je što nikada nisi osvojio Zlatnu loptu

Do 1995. godine, Zlatnu loptu su mogli da osvoje samo igrači iz Evrope, tako da u konkurenciji nikada nisu bili, recimo, Pele i Maradona, dvojica, po mnogima, najboljih igrača svih vremena
10 komentar(a)
Andres Inijesta, Foto: Reuters
Andres Inijesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2018. 12:02h

On je jedan od najboljih igrača 21. vijeka, a nikada nije bio zvanično najbolji na svijetu - Andres Inijesta će karijeru završiti bez prestižnog trofeja, najvećeg pojedinačnog u fudbalu, bez Zlatne lopte.

U eri dominacije Lea Mesija i Kristijana Ronalda, za Barsinog mađioničara, strijelca gola za pobjedu u finalu Mundijala 2010. godine, nikada nije bilo mjesta na vrhu liste u anketi magazina Frans fudbal.

I danas je stiglo zvačino izvinjenje zbog tog propusta i fudbalske nepravde.

"Nije normalno da Andres nikada nije osvojio nagadu. Od svih velikih igrača koji nisu dobili Zlatnu loptu, tvoj izostanak sa liste osvajača najviše boli. Ti si pokazao da se fudbal igra glavom i mozgom, da su to karakteristike velikog šampiona. Bez Inijeste, Mesi bi se umorio od igranja u Barseloni. Tvoje odustvo sa spiska osvajača Zlatne lopte je - velika sramota", naveo je urednik Frans fudbala Paskal Fere u svojoj kolumni.

Do 1995. godine, Zlatnu loptu su mogli da osvoje samo igrači iz Evrope, tako da u konkurenciji nikada nisu bili, recimo, Pele i Maradona, dvojica, po mnogima, najboljih igrača svih vremena.

Inijesta je 2010. godine bio drugi na listi, iza Mesija, a 2012. treći, iza Mesija i Ronalda.

Bonus video: