Budućnost prekida, Sutjeska nastavlja seriju?

Budućnost nije dobila četiri meča i želi protiv Bokelja da prekine seriju; Sutjeska vezala četiri pobjede i protiv Grblja traži novi trijumf
4 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2017. 09:07h

Jedan jedini bod u posljednja četiri kola osvojila je Budućnost - ko bi rekao, nakon što je ekipa Miodraga Vukotića u cijelom prvom dijelu sezone na 17 mečeva samo četiri puta propustila da savlada protivnike (13 pobjeda, tri remija i jedan poraz).

Tako loš učinak tokom mjeseca marta ima jedino Petrovac, a od Budućnosti je slabije samo Jedinstvo (sva četiri poraza).

Ekipa Miodraga Vukotića danas u 24. kolu dočekuje Bokelj - pokušaće da se vrati pobjedama, ali i da napokon pokaže zašto je prva na tabeli, sa i dalje ubjedljivih plus sedam u odnosu na Mladost.

"Imamo mnogo kadrovskih problema iz meča u meč, ali samo mi možemo da nadomjestimo te nedostatke. Očekujem od svih fudbalera, kako prvotimaca tako i onih koji uđu s klupe, maksimalnu posvećenost, kolektivnu igru i zalaganje i vjerujem da ćemo doći do povoljnog rezultata", kazao je Vukotić, koji ne računa povrijeđene Raičevića, Radunovića, Hočka, Raičkovića, Vukčevića i Mirkovića.

Srećom po Budućnost, ne blista ni Mladost - seriju od četiri meča bez poraza, u kojima ima tri remija, ekipa Gorana Perišića pokušaće da prekine danas na Starom aerodromu protiv zahuktale Iskre, koja je vezala tri pobjede, napravivši tri velika koraka ka opstanku.

Bolju seriju od Danilovgrađana ima samo Sutjeska - od dolaska Nikole Rakojevića na kormilo, Nikšićani su ostvarili sve četiri pobjede, sa tendencijom da niz povećaju na šest trijumfa ako danas kraj Bistrice pobijede Grbalj.

Baš tako - šest, jer u narednom dočekuje otpisano Jedinstvo.

Može li Sutjeska do 2. mjesta na tabeli? Mladost ima samo dva boda više.

"Ovo nam je ubjedljivo najteža utakmica do sada. Ne kažem to iz razloga što je prva sljedeća, već zbog toga što je Grbalj u odličnoj formi, a moj kolega Miljan Radović je napravio odličan posao", kaže Rakojević, koji ne računa na napadače - suspendovanog Ivanovića i povrijeđenog Božovića, a van stroja su i vezisti Vuković i Vujović.

U tim se, međutim, vraća iskusni napadač Ivan Bošković.

"Bez obzira na ta odsustva, vjerujem da možemo da ostvarimo pobjedu", dodaje Rakojević.

Porazom od Iskre u prošlom kolu, Zeta je prekinula dobru seriju i prepustila Sutjesci treću poziciju na tabeli.

Ekipa Duška Vlaisavljevića pokušaće da se vrati u pobjednički ritam danas na Trešnjici protiv Rudara.

"Mislim da smo u dobroj formi, uprkos porazu od Iskre. Imamo i kvalitet i samopouzdanje, zato želimo pobjedu protiv Rudara, koji ima ekipu za poštovanje", kaže napadač Zete Filip Kukuličić.

Pljevljaci su se napokon trgli - vezali su dvije pobjede i pobjegli iz zone baraža, prepustivši tu poziciju ekipi Petrovca.

"Zeta igra odlično ovog proljeća, a ostala nam je i dužnik za jesenjih 1:1 i u Pljevljima i ubjedljivih 3:0 na njihovom terenu. Eto dovoljno razloga i motiva da pružimo maksimum, zaigramo bez straha i nepotrebnog respekta i konačno na gostovanjima ostvarimo pozitivan rezultat", optimista je mladi napadač Rudara, Marko Vuković.

U Tuzima se sastaju ekipe koje su u lošim serijama - Dečić je vezao dva, a Petrovac tri poraza.

Lovćen nastavlja grčevitu borbu za opstanak i potjeru za Iskrom - ako žele da se nadaju spasu, Cetinjani ne bi smjeli da imaju problema u Bijelom Polju protiv Jedinstva, koje se već predalo.

Parovi

JEDINSTVO - LOVĆEN (15.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

BUDUĆNOST - BOKELJ (15.30) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

MLADOST - ISKRA (15.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - RUDAR (15.30) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

SUTJESKA - GRBALJ (15.30) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

DEČIĆ - PETROVAC (15.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: