Fudbalerke na Farskim ostrvima žele plasman u drugi krug

Derviš Hadžiosmanović računa na 18 fudbalerki na kvalifikacionom turniru na Farskim Ostrvima
52 pregleda 0 komentar(a)
Ženska fudbalska selekcija, Foto: Fscg.me
Ženska fudbalska selekcija, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 30.03.2017. 14:00h

Selektor ženske seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Derviš Hadžiosmanović, objavio je danas spisak igračica za turnir preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. godine. Turnir će biti odigra od 6. do 11. aprila na Farskim Ostrvima.

Rivali Crnoj Gori, osim domaćina, biće i selekcije Turske i Luksemburga.

Hadžiosmanović računa na 18 fudbalerki.

Na spisku su - golmani: Ines Obradović (Crvena zvezda, Srbija), Jovana Bajčetić (Breznica).

Odbrana: Željka Radanović (ŽNK Split, Hrvatska), Tatjana Đurković (Breznica), Aleksandra Popović, Milica Radunović (Mladost 2015), Helena Božić, Maja Šaranović (Ekonomist).

Vezni red: Jadranka Pavićević (ŽNK Ombla Dubrovnik, Hrvatska), Slađana Bulatović (Ferencvaroš, Mađarska), Jasna Đoković (SFK 2000 Sarajevo, BiH), Tamara Bojat, Biljana Vraneš (Breznica), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija), Milica Vulić (Ekonomist).

Napad: Marija Vukčević (RES Roma, Italija), Armisa Kuč (Kvarnsvedens, Švedska) i Ivana Krivokapić (Crvena zvezda, Srbija).

Hadžiosmanović je kazao da je Turska aposlutni favorit na turniru, podsjećajući da je to najbolje rangirana selekcija u preliminarnoj rundi kvalifikacija.

"Pokušaćemo u prvom meču da pružimo što jači otpor favorizovanom protivniku, nakon čega bi pobjedama nad Farskim Ostrvima i Luksemburgom mogli da se nadamo plasmanu u naredni krug iz grupe drugoplasniranih selekcija. To bi bio zaista veliki uspjeh za mladi tim koji putuje na turnir preliminarne runde kvalifikacija", rekao je Hadžiosmanović.

Crna Gora će se u prvom kolu, 6. aprila, sastati sa Turskom, dva dana kasnije igraće protiv Farskih Ostrva, dok je za 11. april zakazan duel sa sa Luksemburgom.

Plasman u glavnu rundu kvalifikacija izboriće pobjednici četiri turnira preliminarne runde i najbolja drugoplasirana selekcija iz svih grupa.

Bonus video: