Pike još jednom objavio rat Realu

"Poštujem 'madridizam', nemam ništa protiv osjećaja pripadnosti, ali imam protiv činjenice da u loži Reala sjedi osoba koja je direktno uključena u hajku protiv Mesija i Nejmara, i to odmah uz Florentina Peresa. Kakvu poruku šalje takva slika", kazao je Pike, nakon meča sa Francuskom
2 komentar(a)
Pike i Ramos, Foto: Reuters
Pike i Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2017. 10:43h

Đerar Pike otvorio je novo poglavlje u zategnutim odnosima između Barselone i Reala, uoči raspleta sezone u Primeri i Ligi šampiona.

Pike, poznat po tvrdim katalonskim stavovima i ljubavi prema Barsi, koja povlači i potpuno suprotno osjećanje za Real, optužio je najvećeg rivala da utiče čak i na pravne procese koji se vode protiv njegovih saigrača Lea Mesija i Nejmara.

"Ne sviđaju mi se vrijednosti koje baštini Real. Poštujem 'madridizam', nemam ništa protiv osjećaja pripadnosti, ali imam protiv činjenice da u loži Reala sjedi osoba koja je direktno uključena u hajku protiv Mesija i Nejmara, i to odmah uz Florentina Peresa. Kakvu poruku šalje takva slika", kazao je Pike, nakon meča sa Francuskom.

Pike je mislio na državnu tužiteljku Martu Silvu Lapuertu, koja je pokrenula istragu protiv Mesija zbog navodne utaje poreza, a koja je bila član borda direktora Reala u to vrijeme.

Reakcija Reala je uslijedila - kako navodi "Marka", pravni tim "kraljevskog kluba" sakuplja podatke i informacije, i razmišlja o podnošenju tužbe protiv Pikea.

Legenda Barselone se, naravno, osvrnula je na suđenje...

"Kakva je poruka koju šalju pojedini igrači Reala nakon naše pobjede nad Pari sen Žermeno? Pričamo o istorijskom preokretu, a oni o sudijama. Da li smo mi pričali o tome da je Ramos u finalu Lige šampiona postigao gol iz ofsajda", kazao je Pike.

A njegov partner u odbrani Španije, a veliki rival na klupskoj sceni - Serhio Ramos - je bio prvi koji mu je odgovorio:

"To što kaže Pike ne mijenja našu istoriju, vrijednosti, grb, rezultate... Njegove izjave služe da se prodaju novine, i ništa više", rekao je Ramos.

I jedan i drugi su istakli da među igračima Reala i Barselone nema nikakvih problema.

"To su moji prijatelji, mnogo toga smo prošli zajedno, ali tako stvari funkcionišu", rekao je Pike.

Bonus video: