Lovćen se "čupa" protiv Budućnosti, Zeta napada vrh

Mladost gostuje Bokelju, u reprizi duela koji je igran prije samo 10 dana - Kotorani su pobijedili 1:0, mogu li da ponove takav rezultat? Sutjeska opet gostuje Petrovcu - prije 17 dana, ekipa Nikole Rakojevića slavila je pod Malim brdom sa 3:0.
0 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Lovćen, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.03.2017. 09:36h

Samo dva dana nakon duela Crne Gore i Poljske, klupski fudbal je ponovo na sceni - već danas se igraju mečevi 23. kola Telekom 1. CFL, prvog u trećem, posljednjem krugu.

Bergerove tablice, odnosno raspored timova na tabeli nakon dva kruga, htjele su da Budućnost u trećem krugu krene od Cetinja.

„Plavi” su prvi na tabeli sa osam bodova više od drugoplasirane Mladosti, ali nisu pobijedili već tri utakmice - to im se još nije desilo ove sezone.

"Moramo prije svega da vodimo računa o svojoj mreži, jer smo primili gol na svih pet utakmica u proljećnjem dijelu sezone. To nam se jesenas nije dešavalo. Neće biti lako, čeka nas teška i tvrda utakmica. Lovćen ima dobar tim, a odgovara mu samo pobjeda", kaže vezista Budućnosti Miloš Raičković.

Mirković i Simović se vraćaju u tim, ali je Budućnost i dalje bez Vukčevića, Mitrovića, Hočka i Raičevića.

"Riječ je o drugačijoj ekipi u odnosu na jesen, stranci su donijeli veći kvalitet i pokazali su kroz igre u prvih pet kola da nam neće biti nimalo lako", kaže trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

Sjajan učinak u prva četiri proljećna kola (tri pobjede i remi), Cetinjani su pokvarili porazom od Zete u prošlom kolu. Ipak, i dalje su u igri za opstanak, iako je svaka naredna utakmica „biti ili ne biti”.

"Narednih nekoliko kola mogu da daju odgovor na pitanje da li možemo da sačuvamo prvoligaški status", kaže golman Lovćena Jovan Perović.

"Budućnost je najbolja ekipa u ligi, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Bodovi su nam mnogo bitni i daćemo sve od sebe. Imamo i mi fudbalske kvalitete da pariramo lideru", dodao je golman Lovćena.

Drugoplasirana Mladost gostuje Bokelju, još jednom timu kome su bodovi neophodni u borbi za spas. U pitanju je repriza duela koji je igran prije samo 10 dana - Kotorani su pobijedili 1:0, mogu li da ponove takav rezultat?

Zeta je treća na tabeli i gostuje Iskri u Danilovgradu, gdje je već pobijedila prije tri kola.

"Tada smo im dali dva gola u pet minuta i prelomili meč. Probaćemo ponovimo isti recept", kazao je veziste Zete Stefan Vukčević.

Četvrtoplasirana Sutjeska, koja je u seriji od tri pobjede, opet gostuje Petrovcu - prije samo 17 dana, ekipa Nikole Rakojevića slavila je pod Malim brdom sa 3:0.

"Ovo je novi meč i sigurno će biti drugačiji. Tada smo iskoristili njihove greške, a sada se pripremamo kao da domaćin neće napraviti nijednu", kazao je Rakojević, koji ne računa na najboljeg strijelca Bojana Božovića.

Samo jedan poraz, od Iskre na svom terenu, vratio je Dečić dva mjesta unazad. Tuzani se pokušati u Pljevljima da se vrate u ritam.

"Taj poraz je bio velika lekcija za nas, ali i dalje priželjkujemo treće mjesto. Biće, međutim, teško u Pljevljima, obećavamo samo veliku borbu", kaže bek Dečića Nijazim Padović. Rudar, s druge strane, ima napokon šansu da veže dvije pobjede i izađe iz zone baraža.

"Iskoristili smo pauzu da eliminišemo nedostatke i siguran sam da možemo do važnih bodova", optimista je kapiten Rudara, iskusni goman Miloš Radanović.

Dobru šansu da se udalji od opasne zone u ovom kolu ima Grbalj, koji gostuje otpisanom Jedinstvu.

Sve utakmice 23. kola igraju se danas u 15.30 sati.

Bonus video: