Van Gal se vraća na klupu Holandije?

"Ronald Kuman? Nema sumnje da je sposoban za ovaj posao, ali znamo da ima jak ugovor sa Evertonom", rekao je direktor FS Holandije Žan-Pol Dekaso
0 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Reuters
Luj van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2017. 16:11h

Deni Blind je očekivano dobio otkaz, Holandija je u potrazi za novim selektorom, a javnost je složna da u ovom trenutku greške u izboru ne bi smjelo da bude.

Holanđani su u teškoj situaciji, smjena generacija ne ide kako su planirali, a već zaostaju sedam bodova za liderom Francuskom u grupi A kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine, pa su na putu da propuste drugo veliko takmičenje zaredom.

Najozbiljniji kandidat da naslijedi Blinda i spase situaciju je Luj van Gal, koji je bez posla od ljetos kada je napustio Mančester junajted.

Za Van Gala su vezani posljednji uspjesi "oranja", osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, dok je Holandija nakon toga propustila Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Navodno, Van Gal ima podršku svih da se vrati na klupu nacionalnog tima...

"Profil koji tražimo je neka vrsta tehničkog direktora i razmotrićemo sve opcije. Nadam se da ćemo dovesti selektora kojeg želimo, ali to ne može da se završi za jednu sedmicu. Realno je da do nastavka kvalifikacija u junu novi selektor bude tu", rekao je direktor Fudbalskog saveza Holandije Žan-Pol Dekoso.

Nije isključeno da Blinda naslijedi stranac.

"I ta opcija je otvorena. Ronald Kuman? Nema sumnje da je sposoban za ovaj posao, ali znamo da ima jak ugovor sa Evertonom", dodao je Dekaso.

Bonus video: