Sari izabran za najboljeg trenera Serije A

Bivši trener Lestera Klaudio Ranijeri primio je posebnu nagradu na današnjoj ceremoniji u Firenci
0 komentar(a)
Mauricio Sari, Foto: Reuters
Mauricio Sari, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2017. 14:32h

Šef stručnog štaba Napolija Mauricio Sari izabran je danas za najboljeg trenera italijanske Serije A.

On je pobedio trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i šefa stručnog štaba Sasuola Euzebija di Franćeska. Nagrada "Pankina d'oro" (Zlatna klupa) dodjeljuje se najboljem treneru za prethodnu sezonu, a biraju ga njegove kolege.

Ovaj 58-godišnji trener dobio je 25 od 61 glasa, tri više od Alegrija, koji je prošle godine bio dobitnik. Di Franćesko dobio je sedam.

Sariju je ovo druga nagrada za najboljeg trenera, pošto je prethodno za sezonu 2013/14, kada je trenirao Empoli, proglašen za najboljeg u Seriji B. On je tada s Empolijem zauzeo 2. mjesto i izborio direktan plasman u najjači rang italijanskog fudbala.

"Kada dobijem nagradu, to mi ne pričinjava neko zadovoljstvo, često ga smatram oduzetim vremenom od posla. Ali ovaj put, nagrada mi daje entuzijazam i sreću. Mislim da je to zbog toga što je to odluka mojih kolega", rekao je Sari.

On je prvi trener u istoriji Napolija koji je dobio ovu nagradu, a ujedno je prekinuo i seriju od četiri uzastopne godine tokom kojih su treneri Juventusa primali to priznanje.

Napoli je prošle godine zauzeo 2. mjesto u Seriji A, odmah iza Juvea, a to je bila prva godina Sarija na klupi kluba iz njegovog rodnog grada.

Bivši trener Lestera Klaudio Ranijeri primio je posebnu nagradu na današnjoj ceremoniji u Firenci. Ranijeri je prošle sezone predvodio Lester do titule u engleskoj Premijer ligi, ali je otpušten devet mjeseci kasnije zbog loših rezultata u novoj sezoni.

Bonus video: