Po gradu tenzije, na stadionu spektakl

Na stadionu pod Goricom, jednom od najnepraktičnijih u Evropi za obezbjeđivanje ovakih manifestacija, proteklo je, srećom, sve u najboljem redu.
85 pregleda 41 komentar(a)
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2017. 22:17h

Tenzije i sitne čarke između crnogorskih i poljskih navijača obilježile su sate pred utakmicu – još jednu iz kategorije visokog rizika, igranu večeras na stadionu pod Goricom.

Za razliku od duela iz 2012. godine u kvalifikacijana za prošli Mundijal, kada je u Podgoricu doputovalo svega nekoliko desetina navijača fudbalske reprezentacije Poljske, ovoga puta bilo ih je nekoliko stotina, skoro hiljadu – dovoljan razlog za uzbunu i najveći mogući stepen pripravnosti crnogorskih organa reda (vidi pod kategoriju „Slask iz Vroclava“).

Upravo su pripadnici policije spriječili, ili barem ublažili, bliski kontakt crnogorskih i poljskih fanova, na nekoliko „žarišta“ u gradu. Najkritičnije je bilo na centralnom gradskom trgu tri sata pred utakmicu, kada je sa crnogorske strane prema gostujućim fanovima poletjelo i nekoliko flaša, ali je ekspresnom reakcijom velikog broja specijalaca razbijena gužva.

Policija je, inače, zatvorila sve lokale u glavnim gradskim ulicama i u blizini stadiona, pa je uoči meča pjesma dopirala samo iz lokala koji su bili malo udaljeni od centra grada.

Na stadionu pod Goricom, jednom od najnepraktičnijih u Evropi za obezbjeđivanje ovakih manifestacija, proteklo je, srećom, sve u najboljem redu.

Pjesma sa juga i sjevera, periodično i sa zapada, odjekivala je kao znak podrške crnogorskim navijačima, a glasni su bili i Poljaci – navijački ambijent kakav može samo da se poželi, viđen je večeras na stadionu pod Goricom, u još jednoj velikoj utakmici...

"Želim da izrazim zadovoljstvo načinom na koji je utakmica organizovana, a na kraju i završena bez ijednog incidenta na stadionu. Želim da pohvalim prije svega navijače na sjajnom navijanju i korektnom ponašanju, ali i pripadnike policije i redararske službe, koji su i prije utakmice i za vrijeme njenog toka odradili veliki posao", kazao je komesar za bezbjednost FSCG Dragoljub Sekulić.

Bonus video: