Radović: Žalim što nisam prihvatio poziv Crne Gore

"I to samo zbog Dejana Savićevića koji je sjajan čovjek", rekao je 33-godišnji Radović
7 komentar(a)
Miroslav Radović, Foto: Sport.se.pl
Miroslav Radović, Foto: Sport.se.pl
Ažurirano: 26.03.2017. 15:22h

Bivši fudbaler Partizana i legenda Legije iz Varšave Miroslav Radović dva puta je bio veoma blizu dresa reprezentacije Crne Gore.

U jednom momentu je čak izgledalo da je to gotova stvar (bilo je to u eri selektora Branka Brnovića), ali je na kraju presudila želja iskusnog krilnog igrača da čeka poziv za seniorski tim Srbije.

Poziv do danas nije stigao, Radović je igrao samo za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore u periodu od 2004. do 2006, a u intervjuu za beogradske medije je priznao da žali što nije zaigrao za "hrabre sokole". I to najviše zbog predsjednika FSCG Dejana Savićevića.

"Iskreno, krivo mi je bilo jedino kada nisam prihvatio Crnu Goru i to samo zbog Dejana Savićevića koji je sjajan čovjek", rekao je 33-godišnji Radović.

Radović je pored Crne Gore imao i ponude Poljske i Bosne i Hercegovine, ali sve je ostalo samo na tome.

U pitanju je dijete Partizana, u Legiji je postao ikona, a prošlog ljeta se vratio zu Humsku kao veliko pojačanje.

"Crno-bijeli" su, međutim, odmah eliminisani iz Evrope, u klubu i oko njega je bilo mnogo struja, a jedan dio uprave ga je optužio da je blizak prijatelj sa Nenadom Bjekovićem, koji je u tom momentu predvodio "opoziciju" sadašnjoj garnituri koja vodi Partizan.

Radović je tako u avgustu promijenio klub - vratio se u Legiju s kojom je igrao grupnu fazu Lige šampiona, a nastupao je i za kineski Hebei (na poziv tadašnjeg trenera ekipe Radomira Antića) i Olimpiju iz Ljubljane.

"Još na početku karijere željeli su me u BiH. Poslije sam u dva navrata razgovarao sa Savićevićem. Drugi put sam bio skoro i prihvatio da igram za Crnu Goru, ali sam ipak na kraju morao da mu se zahvalim. Jednostavno, prevagnula je moja želja da samo igram za Srbiju", ističe Radović koji je rođen u Goraždu.

U Poljskoj je stvorio fudbalsko ime - u dresu Legije je odigrao preko 300 utakmica, postigao je 85 golova, a osvojio je i šest trofeja.

"Dugo sam u Poljskoj i oni su procijenili da bih mogao da budem od pomoći njihovom timu. Imao sam kontakt sa predsjednikom poljskog saveza i njihovom fudbalskom legendom Zbignjevom Bonjekom, ali sve se završilo na tome", zaključio je Radović.

Bonus video: