Jovetićev transfer u Sevilju zavisi od tri faktora

Jovetić je prije dva dana rekao da želi da ostane dugo u Sevilji...
2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2017. 17:07h

Transfer Stevana Jovetića u Sevilju na ljeto nije izvjestan, već moraju da se ispune makar tri uslova da bi španski klub i Inter opet ušli u ozbiljne pregovore na kraju sezone, javlja Kalćomerkato.

Specijalizovani fudbalski sajt piše da su Inter i Sevilja početkom 2017. godine postigli usmeni dogovor po kojem bi Jo-Jo, ako do transfera dođe, koštao klub sa "Sančes Pishuana" 13 miliona eura, ali da je u ovom trenutku i dalje nejasna budućnost crnogorskog napadača.

Jovetić je prije dva dana rekao da želi da ostane dugo u Sevilji, a to bi trebalo da zavisi od tri faktora...

Prvi je da li će u klubu ostati sportski direktor Monći (pominje se da će karijeru nastaviti u Romi ili Real Madridu), čovjek koji je najzaslužniji što je Jovetić u januaru iz Intera stigao na pozajmicu u Sevilju.

"Novi sportski direktor bi možda imao drugačije ideje za narednu sezonu", navodi se u tekstu koji je potpisao novinar Fabricio Romano.

I drugi uslov je vezan za sportski sektor Sevilje - kakva je budućnost Horhea Sampaolija u klubu?

Argentinac ima ugovor i za narednu sezonu, navodno su počeli pregovori oko nastavka saradnje, ali Sampaoli traži određene garancije, jer želi da se više pita u transfer-politici.

Istovremeno, pominje se da bivšeg selektora Čilea želi Barselona.

"Barsa čeka rasplet", navodi Kalćomerkato.

I na kraju, treći uslov zavisi isključivo od Jovetića i njegovog učinka do kraja sezone.

Naš fudbaler je odlično počeo mandat u novom klubu, proslavio se golovima protiv Reala u Kupu kralja i Primeri, kasnije potvrdio kvalitet i asistencijama kojima je direktno uticao na rezultate, ali bi problem mogla da bude nova povreda lista, jer se spekuliše da će pauzirati oko mjesec.

Finiš sezone bi, dakle, trebalo da bude presudan za Jovetića i Sevilju koja je donedavno čak vjerovala da može i do titule, a sada je čeka žestoka borba za direktan plasman u Ligu šampiona...

Bonus video: