Poljaci spremni na sve - Navalka: Želimo tri boda

„Crna Gora ima stil igre, to je tim sa velikim srcem... Dobra odbrana, čvrsta sredina, opasan kontranapad. Pripremili smo se, ali ne ne želim da otkrivam detalje. Ukratko, Crna Gora je veoma interesantan tim, ali mi želimo tri boda“, rekao je Navalka
7 komentar(a)
Adam Navalka, Foto: Www.pzpn.pl
Adam Navalka, Foto: Www.pzpn.pl
Ažurirano: 25.03.2017. 14:12h

Reprezentacija Poljske dolazi u Podgoricu da prvi put u istoriji pobijedi Crnu Goru.

Naša selekcija je jedina evropska reprezentacija koju Poljaci nikada do sada nisu savladali...

„Želimo pobjedu. Kao i pred svaki meč, tako smo se i pred ovaj spremili maksimalno, svjesni da je svaki bod važan. Poštujemo Crnu Goru, koja igra dobar fudbal, to je tim u usponu, ali mi idemo svojim putem“, rekao je selektor Adam Navalka.

Enigma Jovetić, koju su poljski mediji opisali kao „psihološku igru Crne Gore“, ne opterećuje mnogo poljskog selektora.

„Da li će igrati Jovetić, ili neće - to je pitanje za Crn Goru. Spremni smo i da bude u prvih 11, ali i da ne bude. Nekada se dogodi da kada najbolji igrač izostane, tim postane kompaktniji, veća je mobilizacija. Neće nam biti lako, i ako bude igrao, i ako ne bude u timu“, naglasio je Navalka.

Navalka je više puta naglasio da njegov tim respektuje protivnika.

„Crna Gora ima stil igre, to je tim sa velikim srcem... Dobra odbrana, čvrsta sredina, opasan kontranapad. Pripremili smo se, ali ne ne želim da otkrivam detalje. Ukratko, Crna Gora je veoma interesantan tim, ali mi želimo tri boda“, rekao je Navalka, naglasivši da bi sjutrašnjom pobjedom Poljska bila "veoma blizu Svjetskog prvenstva".

Poljsku čeka vatrena atmosfera, mediji konstantno insistiraju na dešavanjima iz septembra 2012. godine, i prvog meča pod Goricom, koji su obilježili navijački neredi...

„Na svakom stadionu se trudimo da odigramo najbolje što možemo. Naša očekivanja su uvijek velika i ambiciozna. Imamo sve detalje i plan igre rivala, znamo šta bi mi trebalo da uradimo. Spremni smo, sve smo odradili kako smo planirali. Ne možemo da utičemo na ono što će se događati na tribinama, želimo, naravno, da bude dobra atmosfera“, rekao je Navalka.

„Očekujem da će navijači moćno navijati za svoj tim, ali skocentrisani smo na teren, na našu igru. Vjerujemo treneru, vjerujemo u njegove zamisli, i potrebno je samo da ih sprovedemo na terenu“, rekao je Kuba Blaščikovski, iskusni vezista, koji je bio u timu i bio strijelac na tom meču.

Postoji, ipak, razlika, ne samo vremenska.

„Naše mogućnosti su sada mnogo veće, imamo veliko samopouzdanje, imamo mnogo mladih igrača... Poštujemo svakog rivala, ali sa svima možemo da se nosimo i u svaki meč uđemo potpuno pripremljeni“, rekao je Blaščikovski.

I Kamil Grosicki će drugi put igrati pod Goricom.

„Crna Gora živi od ovog meča, sprema se da nam oteža posao. Riječ je o dobrom timu. Neće nam biti lako, ali trener nam uvijek kaže da gledamo samo sebe. Znamo da nas čeka težak posao, ali vjerujemo u to što radimo“, kazao je Grosicki.

Bonus video: