PIŠU SE SAMO BODOVI

Muslin: Nakon očajnog prvog dijela, najbitnija je pobjeda

"Još nismo završili, daleko smo od Rusije, ali je najvažnije da smo pobijedili. Idemo dalje, spremamo se za druge utakmice. Prvo poluvrijeme je bilo najgore od kako sam selektor" - rekao je selektor Srbije Slavoljub Muslin, nakon trijumfa njegovog tima u Tbilisiju nad Gruzijom (3:1) u petom kolu kvalifikacija za Mundijal.
4 komentar(a)
Slavoljub Muslin, Foto: AP/BETA
Slavoljub Muslin, Foto: AP/BETA
Ažurirano: 24.03.2017. 20:36h

 Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je prvo poluvrijeme današnje utakmice protiv Gruzije bilo najgore od kad je preuzeo ekipu, ali da je najvažnija pobjeda.

"Još nismo završili, daleko smo od Rusije, ali je najvažnije da smo pobijedili. Idemo dalje, spremamo se za druge utakmice. Prvo poluvrijeme je bilo najgore od kako sam selektor. Kao i obično smo griješili kod gola. Slabo smo počeli, a oni su dobili na samopouzdanju. Bili smo baš slabi u prvom poluvremenu. Da su dali drugi gol, ko zna kako bi se ova utakmica završila", rekao je Muslin novinarima poslije utakmice u Tbilisiju. 

Srbija je savladala Gruziju sa 3:1 i tako ostvarila treću pobjedu u pet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

"Nisam pogriješio kada sam rekao da je Gruzija dobra reprezentacija. Fudbal je malo nepravedan, žao mi je kolege, ali idemo dalje. U drugom poluvremenu smo igrali kako možemo, a možemo još bolje", kazao je Muslin.

Po njegovim riječima, greške poput one kod primljenog gola su direktne, a ne taktičke. 

"To nisu taktičke greške, već direktne koje smo pravili i do sada. To se dešava, šta da se radi. Na sreću, promjene koje sam izvršio su urodile plodom. Vidio sam gdje su problemi", rekao je selektor. 

Muslin je istakao da je Srbija imala sreće jer bi teško nadoknadila dva gola zaostatka da je Gruzija iskoristila neku od mnogobrojnih šansi poslije prvog gola. 

"Imali smo sreće, toliko slabo smo odigrali... Da smo gubili 2:0... Sve je moguće u fudbalu, ali bi bilo veoma teško. Rekao sam igračima šta smo griješili. Toliko loše smo odigrali, a završili na poluvremenu 1:1. Rekao sam im da ćemo pobijediti ako odigramo malo bolje, oni su vjerovali i to se desilo", kazao je Muslin. 

Muslin je kazao da je posebno srećan zbog gola Mijata Gaćinovića, koji je protiv Gruzije debitovao za A reprezentaciju. 

"Drago mi je što je dao gol koji nas je rasteretio. Srećan sam zbog njega i dobrog početka u A reprezentaciji, ali i zbog nas", naveo je Muslin i pohvalio za rad na treninzima i Uroša Đurđevića i Sašu Lukića, koji nisu dobili priliku da debituju.

Naredni rival Srbije biće Vels, u utakmici koja će se igrati 11. juna u Beogradu.

Preporučujemo za Vas