Milik: Spreman sam, dolazimo u Podgoricu po tri boda

3 komentar(a)
Arkadijuš Milik, Foto: Pilkanozna
Arkadijuš Milik, Foto: Pilkanozna
Ažurirano: 24.03.2017. 18:51h

Za razliku od Ljubiše Tumbakovića, njegov kolega sa klupe poljske reprezentacije Adam Navalka nema glavobolju pred meč u Podgorici.

Preciznije, njegove brige su "slatkog" karaktera. "Orlovi" su u petak u Varšavi odradili posljednji trening pred današnji dolazak u Crnu Goru.

Jedina dilema koju Navalka ima je da li će Arkadijuš Milik igrati od početka.

Sjajni napadač Napolija se početkom februara vratio fudbalu, poslije četvoromjesečne pauze zbog povrede ukrštenih ligamenata desnog koljena.

Otada još nije odigrao kompletan meč – ulazeći sa klupe u Seriji A je sakupio 74 minuta (četiri utakmice), dok je u duelu sa Juventusom u Kupu bio starter, ali je izašao nakon 60 minuta fudbala...

Ipak, tvrdi da je spreman.

"Dobro se osjećam i pripremljen sam za igru. Sada je sve do selektora."

Bivšeg člana Ajaksa nije uzbudila vijest da Stevan Jovetić neće igrati.

"Ne obraćemo pažnju na sastav rivala, na to ko će nastupiti, a ko ne. Fokusirani smo na sebe. Potrebno je da 100 odsto budemo spremni za duel. Sigurno je da nećemo nikoga potcijeniti."

Konkretnije...

"Crna Gora je opasan sastav, pogotovo na svom terenu. Mnogi timovi su ostavili bodove tamo. Spremni smo na sve, pa i na provokacije domaćih navijača."

Poljska se posljednjih godina profilisala u atraktivan, napadački sastav koji gaji njemački stil fudbala, stil od koga ne želi da odustane ni na stadionu pod Goricom.

"Moramo da igramo svoju igru i konstantno napadamo u želji da pobijedimo. Očekuje nas težak meč, ali smo svjesni svoje snage. Želimo da osvojimo tri boda i time se približimo prolasku na Mundijal."

U dresu poljske reprezentacije Milik je odigrao 33 meča i postigao 11 golova, posljednji 12. juna za pobjedu nad Sjevernom Irskom (1:0) u grupnoj fazi Eura.

Bonus video: