Jovetić ne igra protiv Poljske, vraća se u Sevilju

Jovetić je prije dva dana osjetio bol, a juče nije trenirao, već je dan proveo na pregledima, na magnetnoj rezonanci
101 pregleda 86 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2017. 11:08h

Stevan Jovetić ne igra protiv Poljske!

To još nije zvanično, ali dileme nema - Sevilja je na zvaničnoj internet stranici objavila da se kapiten naše reprezentacije vraća u Španiju, gdje će nastaviti terapiju zbog povrede lista.

Jovetić je prije dva dana osjetio bol, a juče nije trenirao, već je dan proveo na pregledima, na magnetnoj rezonanci i to u Beogradu.

Kako se navodi na sajtu Sevilje, pregledi su pokazali da je riječ o povredi prvog ili drugog stepena zbog koje Jovetić nije u mogućnosti da nastupi protiv Poljske.

Težak je to udarac za crnogorsku reprezentaciju i selektora Ljubiše Tumbakovića, nenadoknadiv gubitak.

Jovetić je bio najbolji igrač u prve četiri utakmice, direktno je bio uključen u pet golova, tri puta se upisao u strijelce, a imao je i dvije asistencije, bio je neprikosnoveni lider na terenu.

Takav učinak je imao dok nije igrao u Interu, a sada, kada se preporodio u Sevilji, očekivalo se da će nacionalnom timu dati još više.

Povreda ga je, međutim, još jednom spriječila...

Crna Gora će, dakle, u duelu sa najjačom ekipom u grupi igrati bez najboljeg igrača, bez dva standardna defanzivca Marka Baše i Žarka Tomaševića, nema ni Marka Simića, koji je tek nedavno našao klub. Nema ni Marka Bakića.

Šanse da Mirko Vučinić zaigra su veoma male, a i pitanje je i koliko bi, nakon pauze od skoro godinu i po, mogao da pruži u ovako važnom i jakom takmičarskom meču.

“Osjećam se veoma dobro, ali teško mogu kažem u kakvoj sam formi. Možda ćemo to saznati u bliskoj budućnosti. Ako me selektor uvede u igru, nadam se da ću biti u stanju da pomognem ekipi. Svaki igrač želi da igra u važnim mečevima, ali moja situacija je specifična.” rekao je Vučinić za poljske medije.

Da li je, uz sve ove pehove, pozitivan rezultat protiv Poljske nemoguća misija?

Bonus video: