Ko je Realov novi galaktikos?

Svake godine kada se kandidovao, i pobjeđivao, na predsjedničkim izborima Florentino Peres doveo je skupo pojačanje - nekog "galaktikosa"
71 pregleda 1 komentar(a)
Florentino Peres, Foto: Reuters
Florentino Peres, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2017. 20:24h

Za nekoliko mjeseci, ovog ljeta, održaće se predsjednički izbori u Realu, što bi moglo da znači da će u Madrid doći neka od zvijezda evropskog i svjetskog fudbala.

Naime, svake godine kada se kandidovao, i pobjeđivao, na predsjedničkim izborima Florentino Peres doveo je skupo pojačanje - nekog "galaktikosa".

Peres će i sada biti kandidat za prvog čovjeka najmoćnijeg fudbalskog kluba, a kandidati da obuku bijeli dres u Eden Azar, David de Hea, Paulo Dibala i Kilijan Mbape.

Evo koga je do sada u izbornim godinama dovodio Peres.

2000. godina - Luis Figo

U transferu koji je uzburkao strasti, Peres je oteo Figa Barseloni za 60 miliona eura.

Tog ljeta stigli su i Flavio Konseisao (Deportivo) za 24, Klod Makelele (Selta) za 15, Pedro Munitis (Rasing Santander) za 14, Sezar Sančes (Valjadolid) za sedam i Santjago Solari (Atletiko Madrid) za pet miliona.

2004. godina - Majkl Oven

Majkl Oven bio je zvijezda četiri godine kasnije, a stigao je iz Liverpula za 12 miliona eura. Duplo više je plaćen Valter Samuel iz Rome, a 20 miliona koštao je Džonatan Vudgejt, nekadašnji igrač Njukasla.

2009. godina - Kristijano Ronaldo

Bio je to najveći i najglamurozniji transfer svih vremena. Ronaldo je došao iz Mančester junajteda za 96 miliona eura.

Bilo je to nevjerovatno ljeto za Real. Došli su Kaka iz Milana za 65, Karim Benzema iz Liona za 35, Ćavi Alonso iz Liverpula za 30m, Raul Albiol iz Valensije za 15, Esteban Granero iz Hetafea za četiri i Alvaro Arbeloa iz Liverpul takođe za četiri miliona euta.

2013. godina - Garet Bejl

Garet Bejl je došao iz Totenhema za, zvanično, 91 milion eura, a pored njega dres Reala obukli su Asier Iljarramendi (Real Sosijedad) za 32, Isko (Malaga) za 30, Kazemiro (Porto) za sedam i Dani Karvahal (Bajer Leverkuzen) za 6,5 miliona eura.

Bonus video: