Marušić: Imamo pravo da se nadamo nečem velikom

"Krenuli smo veoma dobro u kvalifikacijama, a onda nam se dogodila Jermenija. Bez obzira na taj poraz, moramo da nastavimo dalje, da vjerujemo u sebe - ima još puno do kraja i imamo pravo da sanjamo i da se nadamo da možemo da uradimo nešto veliko", smatra Marušić.
0 komentar(a)
Adam Marušić, Foto: Savo Prelević
Adam Marušić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2017. 17:58h

Iako će bodovno biti vrlo teško nadoknaditi poraz u Jermeniji, Crna Gora je psihološki prebrodila Jerevan i spremna je da se isprsi Poljskoj, lideru grupe - smatra Adam Marušić, desni bek crnogorske reprezentacije.

Fudbaler belgijskog Ostendea prhvatio bi i bod u duelu sa selekcijom koju predvodi Robert Levandovski, uz opasku da na osnovu dosadašnjih igara i rezultata Crna Gora ima puno pravo da sanja i da se nada velikom rezultatu u ovim kvalifikacijama.

A kvalifikacije će u nedjelju veče, kada se završi veliki meč sa Poljacima na stadionu pod Goricom, biti tačno na polovini.

"Krenuli smo veoma dobro, osvojili sedam bodova u prve tri utakmice, ostvarili neke velike pobjede, kao što je ona u Danskoj, ali onda nam se dogodila Jermenija. Bez obzira na taj poraz, moramo da nastavimo dalje, da vjerujemo u sebe - ima još puno do kraja kvalifikacija i imamo pravo da sanjamo i da se nadamo da možemo da uradimo nešto veliko", smatra Marušić.

Prvo poluvrijeme iz Jermenija je primjer kako Crna Gora treba, a drugo kako ne treba da igra.

"Naravno da bilo kritika poslije Jermenije, svi se dobro sjećamo te utakmice - prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, svaki igrač je dao maksimum i zalagao se za ekipu, u drugom poluvremenu nije bilo tako, primili smo tri gola i izgubili utakmicu. Žalimo za tim bodovima, ali moramo da zaboravimo tu utakmicu što prije. Očekujem reakciju svakog igrača koji je igrao taj meč, a koji će igrati sada - da pruži svoj maksimum, da uđe u utakmicu na način na koji smo odigrali sve dosadašnje mečeve, uključujući prvo poluvriijeme u Jermeniji".

Poljska, naravno, nije Jermenija - Crnu Goru očekuje drugačiji meč, sa drugačijim motivima i očekivanjima.

"Radi se o jako kvalitetnoj ekipi, koja je prva u našoj grupi. Njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko su sjajan tim i koliko nas čeka teška utakmica, ali mi smo spremni da im se suprostavimo".

Na komentare mnogih poljskih igrača da očekuju provokacije u Podgorici, Marušić je odgovorio:

"Ja nisam tu bio prije četiri godine, jedino što znam jeste da su obje utakmice završene neriješeno. Što se tiče ove utakmice, definitivno je da očekujem igru sa dosta duela, i fizičkog kontakta. Ne bi trebalo da bude nikakvih provokacija".

Uz maksimalno angažovanje i želju Crna Gora će pokušati da ostvari povoljan rezultat. Po Marušiću, to bi bio i remi.

"Svaki igrač mora da uđe u utakmicu maksimalno skoncentrisano, da pruži svoj maksimum. Jedino tako, uz mnogo želje, možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Da li bih prihvatio bod? Zavisi od toga kako će teći utakmica, ali mislim da bi sve osim poraza bilo uspjeh u ovoj utakmici".

Okrnjena crnogorska odbrana, bez Baše, Simića i Tomaševića, pokušaće da ukroti Roberta Levandovskog, jednog od najboljih evropskih napadača.

"Moramo da ga zaustavimo svi zajedno, a Poljska nije samo Levandovski. On je strašan igrač, mislim da je dao sedam golova u ovim kvalifikacijama, što dovoljno govori o njemu. Sa druge strane, nama će nedostajati nekoliko povrijeđenih igrača, naravno da će biti teško bez njih, ali pozvani su neki drugi igrači koji mogu da igraju, koji će dati maksimum u svakom trenutku".

Marušić je jedan od najkonstantijih crnogorskih fudbalera u dosadašnjem dijelu kvalifikacija - kao desni bek. U svom klubu, Ostendeu, djeluje mnogo bliže protivničkom golu.

"Na selektoru je da odluči šta ću da igram. Trenutno sam u reprezentaciji na desnom beku, ali ne znam na kojoj ću poziciji igrati na ovoj utakmici. Šta god odluči Tumbaković, ja sam spreman.

Ivanić je igrač koji je potreban ovoj reprezentaciji

Mirko Ivanović, vezista BATE Borisova, jedino je novo lice na okupljanju reprezentacije, sigurno u Tumbakovićevim mislima čak i da počne utakmicu.

Marušić ga dobro poznaje:

"Pratio sam ga još dok je bio u Vojvodini, sigurno da se radi o jako kvalitetnom igraču. Sada igra dobro u BATE Borisovu, i definitivno da takav igrač može dosta da pomogne ovoj reprezentaciji".

Bonus video: