Znam da su Poljaci oprezni pred gostovanje u Podgorici

Tumbaković je na pitanje da li "sprema zamku Levandovskom", imao spreman odgovor: "Mnogi treneri su pokušali i spremili zamku za Levandovskog, ali malo ko je u tome uspio"...
71 pregleda 18 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2017. 17:55h

Pet dana prije utakmice crnogorske reprezentacije protiv Poljske selektor Ljubiša Tumbaković je morao da izgovori rečenicu koja najbolje u ovom momentu oslikava stanje u nacionalnom timu kada su u pitanju povrede:

"U odnosu na trening u ponedjeljak ništa se nije promijenilo i dobro je što je tako, jer to znači da se niko nije povrijedio. Van tima su Žarko Tomašević i Marko Bakić, dok je Marko Baša došao samo da se javi na okupljanje. Sve ostalo je u najboljem redu, nadam se da će tako i ostati, jer ovakve stvari bi poremetile i mnogo jače ekipe od naše", rekao je Tumbaković na današnjem brifingu.

Postoji li zamka za Levandovskog?

Crna Gora možda zna kako se igra sa Poljskom, u jedina dva meča u istoriji je remizirala (u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. je bilo 2:2 u Podgorici i 1:1 u Varšavi), ali da li ima lijek za Roberta Levandovskog?

Tumbaković je na pitanje da li "sprema zamku asu Bajerna", imao zanimljiv odgovor:

"Mnogi treneri su spremili zamku za Levandovskog, ali malo ko je u tome uspio. Probaću i ja sa nekom zamkom, ali je pitanje da li će ona dati rezultat, jer se radi o vrhunskom napadaču. Poljska nije samo on, u pitanju je veoma disciplinovana ekipa koja je sigurno oprezna pred gostovanje u Podgorici", jasan je selektor "hrabrih sokola".

Naš nacionalni tim poslije četiri kola u grupi E ima sedam bodova, tri manje od lidera Poljske koja ima skor od tri pobjede i remija.

"Ne bih rekao da je ova utakmica najvažnija do sada. Svaka je važna. Opet se vraćam na priču o mini ligi, da je ovo takvo takmičenje od 10 utakmica u kojem nemamo prava na grešku. Kada bih rekao da je najvažnija - onda ne bih bio u pravu. Mali je fond bodova na raspolaganju i svaki bod je veoma bitan, bilo da se osvoji protiv Kazahstana, Jermenije, Danske... Naš cilj je da do kraja budemo u igri za plasman, nadam se da smo spremni za to. A kada bih morao da odgovorim na pitanje da li je ova utakmica najvažnija rekao bih da su sve podjednako važne", istakao je Tumbaković.

Vučinić je u boljem stanju nego ranije

Kakva je situacija sa Mirkom Vučinićem? Tumbaković je pojasnio u kakvom je stanju napadač Al Džazire.

"Mirko je u dobrom fizičkom stanju, mnogo boljem nego što je bio slučaj na prethodnim okupljanjima, ali je evidentno da mu nedostaju utakmice. Vidjećemo kako će se ponašati na treninzima sa loptom i u određenim zadacima koje će dobiti. Imamo još pet treninga do utakmice i vidjećemo kako će se odvijati situacija kada je Vučinić u pitanju", kaže Tumbaković.

O kvalitetu Poljaka je odavno sve poznato...

"Vidim da poljski mediji pozivaju reprezentaciju na oprez pred dolazak u Podgoricu, a mislim da isto razmišlja i njihov selektor. To samo pokazuje visok nivo profesionalnosti, jer dolaze na noge Crnoj Gori koja je savladala Dansku na strani, koja je sa Rumunima igrala neriješeno u Bukureštu... Tako da moraju da budu oprezni i mobilisani. A što se toga tiče, Poljska u svojim karakteristikama ima veliku disciplinu i to joj je dodatni kvalitet uz pojedinačni koji donose Levandovski, Zjelinski, bočni igrači ili Krihovjak. On ne igra u Pari Sen Žermenu, a sjajan je igrač. To što ih mediji pozivaju na oprez je jedna stvar, a to što sam ubijeđen da i njihov selektor misli isto je nešto drugo", zaključio je crnogorski selektor.

Bonus video: