Poljaci pamte Podgoricu: Ni sada nam neće biti ugodno

Na dešavanja sa utakmice pod Goricom septembra 2012. neprestano ovih dana podsjećaju poljski mediji, koji upozoravaju reprezentaciju da se spremi za "vruć doček u Podgorici".
4 komentar(a)
Titon, Foto: Boris Pejović
Titon, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.03.2017. 09:12h

Golman Svonsija Lukaš Fabijanski jedan je od trojice čuvara mreže na spisku selektora Poljske Adama Navalke, uz Vojćeha Šćešnjija iz Rome Lukaša Skorupskog iz Empolija.

Fabijanski, međutim, ima najveće šanse da u nedjelju pod Goricom počne utakmicu, iako je prije četiri dana u engleskoj Premijer ligi izgubio direktan duel protiv još jednog sjajnog poljskog golmana Artura Boruca, koji se nedavno oprostio od reprezentacije (Bornmut - Svonsi 2:0).

"Sve čestitke Arturu na pobjedi, žao mi je što ga nema više u reprezentaciji. On je imao veliki uticaj na grupu, pozitivan naravno. Ali, prije ili kasnije svi ćemo se oprostiti od reprezentacije", kazao je Fabijanski, koji je sjedio na klupi pod Goricom septembra 2012. godine, u remiju 2:2.

Dobro se sjeća te utakmice, koja je bila na ivici prekida zbog petardi koje su pucale oko tadašnjeg prvog čuvara mreže Poljaka, Pržemislava Titona.

"Sjećam se da je bilo veoma vruće na tribinama, utakmica je prekidana nekoliko puta. Neće ni sada biti ugodno, kako u pogledu atmosfere na stadionu, tako i na samom terenu. Pripremamo se za ono što nas čeka, a naš cilj je pobjeda. Želimo da se stabilizujemo na prvom mjestu i odmaknemo Crnoj Gori", kazao je Fabijanski.

Na dešavanja sa utakmice pod Goricom septembra 2012. neprestano ovih dana podsjećaju poljski mediji, koji upozoravaju reprezentaciju da se spremi za "vruć doček u Podgorici".

"Utamica sa Crnom Gorom mogla bi da bude pravi fudbalski rat. Svi pamtimo slike iz Podgorice - petarde i dimne bombe na terenu, agresivne navijače i fudbalere koji se ne služe samo nogama, već i laktovima", piše poljski "Sport", misleći valjda na isključenje Sava Pavićevića u finišu zbog udaranja protivničkog fudbalera.

"Moramo da se pripremimo za ozbiljnu bitku", kazao je Damjan Dabrovski, vezista poljske Krakovije.

Poljaci su sinoć, isto kada i Crna Gora, počeli pripreme za duel u Podgorici. Njihov selektor Adam Navalka za sada nema problema sa povredama, za razliku od Ljubiše Tumbakovića koji ne računa na povrijeđene Marka Bakića i Žarka Tomaševića, dok je nastup Marka Baše pod velikim znakom pitanja.

Bonus video: