Bijesni navijači najavljuju bojkot utakmica Arsenala

„Tobdžije” su od posljednjih devet utakmica izgubile čak šest, uz posebno bolne poraze 5:1 od Bajerna (oba puta), te po 3:1 od Čelsija, Liverpula i VBA
76 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2017. 14:12h

Protesti navijača zbog serije poraza Arsenala su sve glasniji, zahtjevi za smjenom Arsena Vengera sve maštovitiji, ali Francuz i dalje nema namjeru da napusti klupu na kojoj sjedi od 1996. godine.

„Tobdžije” su od posljednjih devet utakmica izgubile čak šest, uz posebno bolne poraze 5:1 od Bajerna (oba puta), te po 3:1 od Čelsija, Liverpula i VBA.

Ispale su iz Lige šampiona, a u Premijer ligi su skliznuli na 6. mjesto. I dok navijači traže Vengerovu hitnu smjenu, engleski mediji pišu da će Francuz dobiti novi ugovor koji bi ga zadržao na „Emirejtsu” bar još dvije godine!

Ta vijest je dodatno razbjesnila navijače i „zapalila” društvene mreže, na kojima fanovi najavljuju bojkot utakmica ukoliko Venger ostane na klupi.

Proteklog vikenda navijači su angažovali i avion koji je tokom utakmice VBA i Arsenala iznad stadiona nosio natpis: „Nema ugovora, Venger van”!

Nakon poraza koji je „tobdžije” gurnuo van evropske zone, Venger je poručio da to neće uticati na njegovu odluku jer ispadanje iz Top 4 nije kraj svijeta.

„Moja odluka neće biti vezana za to, već sam 20 puta bio u Top 4, to nije to. Imam širu sliku od toga. Nije ovo posljednji rezultat koji će uticati na moju odluku. Nije kraj svijeta. Nekada je to bilo tako, finansijski, ali danas više nije”, rekao je Wenger.

Na pitanje o bijesnim navijačima, slavni trener je rekao:

„Ne želim da im sudim. Meni dovoljno sude, a ja nisam sudija i ne mogu odgovoriti. Svako je odgovoran za svoje ponašanje, i ja za svoje. Ali, ne sudim drugima. Dajem najbolje od sebe. Dok god sam u klubu, bilo to još dvije, 10 godina ili četiri mjeseca, neće biti ništa drugačije. A ostali, neka pogledaju sami sebe”.

Bonus video: