Pike se naljutio na navijače Barse: Sljedeći put ostanite kući

"Oni navijači koji su zviždali Gomesu sljedeći put neka ostanu kući. Njihovo ponašanje se ne može tolerisati", ljut je bio Pike
0 komentar(a)
Đerard Pike, Foto: Reuters
Đerard Pike, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2017. 11:36h

Nikoga Andre Gomeš nije ubijedio da je igrač dostojan Barselone. Najmanje navijače katalonskog giganta, koji su ga odavno "uzeli na zub" i ne mogu da shvate kako je plaćen 35 miliona eura Valensiji.

Nije pomogao ni pogodak Portugalca protiv bivšeg kluba, u finišu meča kojim je stavljena tačka na 28. kolo Primere (4:2).

Nezadovoljstvo njegovim partijama je i te kako primjetno, ali Gomeš uživa povjerenje svlačionice. Saigrači ga izuzetno cijene.

"Oni navijači koji su zviždali Gomesu sljedeći put neka ostanu kući. Njihovo ponašanje se ne može tolerisati. Ne pomažu ni ekipi, ni igraču. Jedna je stvar optužiti nekog za lošu partiju, a potpuno druga ako čovjek doće na stadion samo da mu izrazio nezadovoljstvo. Nerviraju me takvi, nemaju moralne principe i ubijaju samopouzdanje mom saigraču", ljut je bio Đerard Pike.

Barsa je pobjedom na Valensijom zadržala korak sa Realom. Ali, Madriđani imaju dva boda viška, utakmicu manje i prednost domaćeg terena u "el klasiku" zakazanom za 23. april.

"Mislim da je i te kako moguće da odbranimo titulu. Ostalo je dosta utakmica do kraja sezone, a razlika između nas i lidera je mala", naglasio je Pike.

Bonus video: