Mirko Vučinić: Što se tiče fudbala - to je to, golfer sam iz hobija

“Igram golf iz hobija. Pisalo se da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdje se taj sport slabo prati, a nadam se da će se to promijeniti”, kazao je Vučinić
329 pregleda 14 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2018. 14:53h

Mirko Vučinić, jedan od najboljih crnogorskih igrača svih vremena, a sigurno najbolji u 21. vijeku i definitivno je odlučio da završi karijeru.

“Što se tiče fudbala, to je to”, rekao je Vučinić za Televiziju Vijesti.

Vučinić je već dvije i po godine praktično van fudbala, nakon što je doživio tešku povredu koljena, igrajući u Al Džaziri, odigrao je od tada 50-ak minuta u dresu nacionalnog tima, protiv Irana i Poljske, a sa skoro 35 godina svjestan je očigledno da od velikog povratka nema ništa.

Nekadašnji as Lećea, Rome i Juventusa, osvajač tri skudeta, strijelac 96 golova u Seriji A, prvi kapiten reprezentacije Crne Gore, fudbalski teren je zamijenio uživanjem u golfu.

“Igram golf iz hobija. Pisalo se da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdje se taj sport slabo prati, a nadam se da će se to promijeniti”, kazao je Vučinić.

Nakon fenomenalne igračke karijere Vučinić je odlučio da se oproba i u trenerskim vodama i pohađa školu za trenere Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Želim da probam, zanima me ovaj posao, jer sam godinama u fudbalu. Volio bih da vodim neku ekipu. Radio sam trening sa djecom, dopalo mi se i išlo je bolje od očekivanja. Sarađivao sam sa mnogim trenerima i svi su mi nešto dali. Volio bih da napravim kombinaciju svih njih i od toga napravim jednu cjelinu. Privlači me ovaj posao, ali vidjećemo što će donijeti budućnost”, zaključio je Vučinić.

Fudbal je, naravno, njegova sportska ljubav i nestrpljivo očekuje subotu, dan velikog finala Lige šampiona između Reala i Liverpula.

Prednost pred meč za prestižni pehar daje dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope.

“Utakmica će biti sigurno tvrda. Samim plasmanom u finale Lige šampiona oba tima pokazala su da su veoma jaka. Real ima prednost, jer je odigrao više značajnih utakmica u odnosu na Liverpul. Real je favorit zbog iskustva, ali nikad se ne zna u fudbalu”.

Njegovi bivši klubovi Roma i Juventus imali su veoma uspješne sezone. “Vučica je zastala na korak do plasmana u veliko finale Lige šampionea, dok je “stara dama” odbranila duplu krunu u Italiji, ali i imala nesreću da u četvrtfinalu elitnog takmičenja izvuče Real Madrid.

“Roma me je iznenadila što je prošla Barselonu, ali sam iznenađen što nije eliminisala Liverpul. Roma ima odličnog trenera Di Franćeska, velikog znalca i radnika, kao i veoma dobar tim. Juventus je imao nesreću da izvuče Real, koji posljednjih godina dominira u Ligi šampiona. Oni kao da igraju prvenstvo kada su u Ligi šampiona, što se pokazalo u posljednje tri godine”.

Bonus video: