Lideru i remi dovoljan da uveća prednost u odnosu na Mladost

Budućnost je povela golom Milana Vušurovića u 9. minutu, poravnao je Vojin Pavlović u 73. minutu, pa je domaćin došao do devetog, a Budućnost do petog remija u sezoni
78 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2017. 16:07h

Budućnost je remizirala u Radanovićima protiv Grblja, u drugom poluvremenu je mogla i do poraza (domaćin je nakon izjednačenja imao nekoliko šansi za pobjedu protiv oslabljenog lidera), ali je, ipak, uvećala prednost u odnosu na najbližeg pratioca, Mladost, koja je poražena u Kotoru...

Budućnost je povela golom Milana Vušurovića u 9. minutu, poravnao je Vojin Pavlović u 73. minutu, pa je domaćin došao do devetog, a Budućnost do petog remija u sezoni.

Remi Budućnost nije iskoristila Mladost, naprotiv. Šampion je poražen od Bokelja, koji je golom Stefana Denkovića u 43. minutu došao do tri važna boda u borbi za opstanak.

Iskra je u Tuzima pobijedila Dečić 2:1, golovima pobijedila Rodoljuba Paunovića u 31. i Jasmina Muhovića u 78. minutu. Jedini pogodak za Dečić postigao je Vule Vujačić u 81. minutu.

Rudar je u Pljevljima savladao Petrovac 3:2. Do pobjede došao je golovima Marka Vukovića u 21. i 71. i Armina Kalića u 58. minutu.

Pogotke za Petrovac, koji je dva puta uspio da izjednači rezultat, postigli su Jovan Vučinić u 35. i Anđelo Rudović u 61. minutu.

Sutjeska je u Nikšiću slavila protiv Jedinstva 3:2. Do podjede došla je golovima Stevana Kovačevića u 25, Dejana Zarubice u 28. i Igora Ivanovića u 34.. minutu.

Jedinstvo je u finišu meča uspjela da ublaži poraz, golovima Vladimira Boričića u 80. i Milanka Draškovića u 90. minutu.

Zeta je u Golubovcima savladala Lovćen 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Pjeter Ljuljđuraj u 32. minutu.

Adrović zadržao vođstvo na listi strijelaca

Doskorašnji golgeter Mladosti, Admir Adrović, sa devet golova vodeći je na rang listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje, nakon 21. kola, postigli su fudbaleri Budućnosti Milivoje Raičević, Radomir Đalović i Goran Vujović.

Napadač Dečiića, Vule Vujačić strijelac je sedam pogodaka, dok su po jedan manje postigli njegov saigrač, Edvin Kuč i pojačanje Grblja u proljećnom dijelu šampionata, Šaleta Kordić.

Po pet putaa u listu strijelaca upisali su se postigli Aleksandar Vujačić iz Petrovca, Zoran Petrović iz Mladosti, Bojan Božović iz Sutjeske, Anđelo Rudović iz Petrovca i fudbaler Zete, Pjeter Ljuljđuraj.

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne dvije golgeter Sutjeske Goran Vujović i Marko Šćepanović iz Mladosti.

Rezultati 22. kola:

GRBALJ – BUDUĆNOST 1:1 (0:1)

Pavlović 73 - Vušurović 9.

DEČIĆ – ISKRA 1:2 (0:1)

Vujačić 81 - Paunović 39, Muhović 75.

RUDAR – PETROVAC 3:2 (1:1)

Vuković 22, 71, Kalić 58 - Vučinić 35, Rudović 61.

SUTJESKA – JEDINSTVO 3:2 (3:0)

Kovačević 25, Zarubica 28, Ivanović 34 - Boričić 80, Drašković 90.

ZETA – LOVĆEN 1:0 (1:0)

Ljuljđuraj 32.

BOKELJ – MLADOST 1:0 (1:0)

Denković 43.

Tabela

Bonus video: