Jedan superstar i mnogo vrhunskih igrača

Kako navode poljski mediji, Arkadijuš Milik će najvjerovatnije preskočiti meč, odnosno biće na klupi, a samo po potrebi na terenu
1 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2017. 15:26h

Reprezentacija Poljske u Podgoricu, na meč kvalifikacija za Mundijal, dolazi u najjačem mogućem sastavu - to je jasno nakon što je selektor Adam Navalka danas objavio konačan spisak igrača.

Na njemu je superstar Robert Levandovski, ali i Arkadijuš Milik, napadač Napolija, te opasni Kamil Grosicki iz Hala, kao i Gžegorž Krihovjak, skupo pojačanje, ali i rezerva PSŽ-a.

Od 26 igrača polovina ih je iz domaćeg šampionata.

Naravno, već godinama su tu Jakub Blaščikovski i Lukaš Pišček.

Kako navode poljski mediji, Milik će, međutim, najvjerovatnije preskočiti meč, odnosno biće na klupi, a samo po potrebi na terenu.

On se nedavno oporavio od teške povrede koljena i operacije, a mediji podsjećaju da je duel ova dva tima, u septembru 2012. godine, bio veoma žestok, pun prekida i faulova, te da je po jedan igrač u obje selekcije dobio crveni karton (Pavićević za Crnu Goru, Obranjak za Poljsku).

U sastavu Poljske je petorica fudbalera, koji su igrali pije skoro pet godina pod Goricom - Levandovski, Blaščikovski, Pišček, Glik i Grosicki, dok su Fabijanski i Krihovjak bili na klupi.

Utakmica Crna Gora - Poljska igra se u nedjelju, 26. marta, od 20 i 45.

Golmani: Lukaš Fabijanski, Lukaš Skorupski, Vojćeh Šćešnji.

Odbrana: Bartoš Berežinski, Tjiago Cionek, Kamil Glik, Igor Levčuk, Lukaš Pišček, Artur Jedrzejčik, Mihal Pazdan, Maćej Sadlok.

Vezni red: Jakub Blaščikovski, Kamil Grosicki, Gžegorž Krihovjak, Karol Lineti, Maćej Ribus, Pavel Všole, Pjotr Zjelinski, Damijan Dabrovski, Jacek Goralski, Kšištof Mąčinski, Slavomir Peško.

Napadači: Robert Levandovski, Arkadijuš Milik, Lukaš Teodočik, Kamil Vilček.

Bonus video: