Bajern sa Realom, Juventus protiv Barselone u reprizi finala iz 2015.

Prve utakmice biće odigrane 11. i 12. aprila, a domaćini biće Bajern, Juventus, Atletiko i Borusija. Revanši su sedam dana kasnije.
0 komentar(a)
Liga šampiona, žrijeb četvrtfinale, Foto: Uefa.com
Liga šampiona, žrijeb četvrtfinale, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 17.03.2017. 15:59h

Žrijeb četvrtfinala Lige šampiona u Nionu donio je dva velika derbija, što je bilo očekivano u ovoj fazi takmičenje - Bajern će igrati protiv Reala, a Juventus sa Barselonom.

Bajern i Real su do sada odigrali 10 mečeva u nokaut fazi LŠ, i oba tima su upisala po pet trijumfa.

"Utakmica protiv Reala će biti veoma posebna za mene. Biće uzbudljivo igrati protiv njih", rekao je trener Bajerna Karlo Anćeloti, koji je na klupi Reala proveo dvije sezone, od 2013. do 2015. godine, a u prvoj sezoni sa "kraljevskim" klubom je osvojio trofej u Ligi šampiona.

"Imamo dosta samopouzdanja i želimo da osvojimo Ligu šampiona ove sezone. Mislim da smo sposobni da pobijedimo Real, ali oni imaju fantastičnu ekipu i fantastičnog trenera", dodao je italijanski trener.

Duel će biti interesantan i zbog susreta Anćelotija i Zinedina Zidana, trenera Reala, a pomoćnika Anćelotija u vrijeme kada je vodio "kraljevski klub".

"Još nisam razgovarao sa njim (Anćelotijem), ali o njemu govori biografija. Uz to, ima i veoma jaku ekipu, biće to prelijepa utakmica", rekao je Zidan.

"Biće teško, znamo da je njihov veoma "vruć" teren, ali ćemo probati da odigramo dobro i pobijedimo u Minhenu. Ne postoje lake utakmice, sa Bajernom to, svakako, ne može biti slučaj. Ali, moj san nije promijenjen, da ove godine osvojim Ligu šampiona", dodao je francuski trener.

Dvomeč Juventusa i Barselone biće repriza finala LŠ iz 2015. godine kada je Barsa u Berlinu slavila 3:1.

"Juventus je mnogo napredovao od tog finala. Ovaj tim može bez straha da igra sa Barselonom", rekao je jedan od čelnika Juventusa Pavel Nedved, koji je prisustvovao žrijebu u Nionu.

"Najljepši stadioni, potezi šampiona od kojih zastaje dah tokom 180 minuta. To je Liga šampiona, šarm je veći od bilo kojeg straha. Bićemo spremni", poručio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Ujedno, to je duel najbolje odbrane (Juventus) i napada (Barselona) ovogodišnje Lige šampiona.

"Da sam na mjestu Juventusa, ne bih bio srećan zbog žrijeba. Ali, Juventus je ekipa koja ima istoriju, nije nam to novo, ove sezoje joj dobro ide, ima konkurentan tim. Biće to interesantno mečevi. Nakon Pari sen Žermena, sve je moguće u fudbalu, to potvrđuje naš plasman u četvrtfinale. Što se žrijeba tiče, htjeli smo da izbjegnemo španske ekipe", rekao je Žordi Mestre, potpredsjednik Barse.

Atletiko je za rivala dobio Lester, i na svojoj strani ima tradiciju sa engleskim timovima - kod kuće nikada nije poražen (po pet pobjeda i remija).

Borusija Dortmund i Monako će prvi put igrati međusobno u evropskim kupovima...

"Željeli smo da izbjegnemo Bajern, mislim da su i oni nas htjeli da izbegnu. Gledajući iz tog ugla - ovo je dobar žrijeb. Gledao sam meč Monaka protiv Mančester sitija i svjestan sam da imaju gol razliku u francuskoj ligi plus 58. Biće to težak dvomeč. U ovoj fazi takmičenja potpuno je nebitno da li prvi meč igramo kod kuće ili u gostima", rekao je direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joahim Vacke.

Prve utakmice biće odigrane 11. i 12. aprila, a domaćini biće Bajern, Juventus, Atletiko i Borusija. Revanši su sedam dana kasnije.

Polufinalni dueli na programu su 2. i 3, odnosno 9. i 10. maja, dok će se o trofeju odlučivati 3. juna u Kardifu.

Trofej brani madridski Real, koji je u prošlogodišnjem finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Atletiko.

Bonus video: