Građani neumoljivi protiv Velšana, Arsenalu gradski derbi

Mančester siti se ne zaustavlja u ligi, uprkos osvojenoj tituli
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2018. 17:24h

Arsenalu je pripao gradski derbi sa Vest Hemom. Gosti su na "Emirejtsu" imali sjajnih 1:1 do samog finiša, a onda su Aron Ramzi pa dva puta Aleksdandar Lakazet, trasirali "tobdžijama" put ka šestom mjestu na tabeli.

"Tobdžije" su povele golom Naćo Monreala, ali je Marko Arnautović izjednačio. Ipak, gosti nisu uspjeli do željenog boda...

Арсенал – Вест Хэм. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Za razliku od Arsenala, Mančesster siti ej demonstrirao od starta utakmice sa Svonsijem igru koja ga je prošle nedjelje promovisala u prvaka. Utakmicu protiv Velšana "građani" su riješili u prvih 156 minuta ali se na tome nisu zadovoljili. I kao kruna sjajne igre došao je fantastični gol Brazilca Gabrijela Žezusa na sjajan centaršut jaja Turea, koji s enapokon oporavio od brojnih povreda. Siti ima 16 bodova više od gradskog rivala na četiri kola prije kraja, a gol razliku čak plus 73. Svonsi je mjesto iuznad zone ispadanja, ali s ačetiri boda više od Sautemptona.

Ali, uslugu je Vest Hemu napravio Barnli, koji je remizirao na gostovanju Stouku (1:1). Stouk je serijom od 11 utakmica bez pobjede na pragu prelasku u niži rang, jer ima dvije utakmice više i četiri boda manje do zone ispadanja. Sa druge strane, Barnli je suvereno sedmi sa 53 boda, dok Vest Hem ima 35. "Čekićari su na šest bodova iznad zone ispadanja.

Rezultati:

Arsenal - Vest Hem 4:1 (Monreal 51, Ramzi 82, Lakazet 85, 89 - Arnautović 64)

Stouk - Barnli 1:1 (Ndiaj 11 - Barns 62)

Mančester siti - Svonsi 5:0 (D. Silva 12, Sterling 16, De Brujne 54, B. Silva 64, Gabrijel Žezus 88)

Bonus video: