Bufon otkrio zašto još nije odlučio da li završava karijeru i zašto nikada nije otišao iz Italije

"Možda bih volio da sam vidio kako je negdje drugo. Ali, ja sam i previše Italijan. Znam da Italija ima svoje mane, ali svijet oko mene me ispunjava. Ne želim da idem iz Italije", kazao je Bufon
72 pregleda 0 komentar(a)
bufon, Foto: Reuters
bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2018. 17:40h

Đanluđi Bufon još nije odlučio da li je ovo njegova posljednja sezona u karijeri, jer se plaši kakav će mu život biti nakon fudbala.

"Moj dan ima plan već 23 godine. Kada budem imao 24 sata ispred sebe, a ne budem znao šta da radim - to može da bude problem. I priznajem da se plašim toga. Vidjećemo na kraju sezone, razgovaraću sa predsjednikom, a znam da će doći dan kada ću morati da odlučim", kazao je legendarni golman u intervjuu za popularni portal "The Player's Tribune", odgovarajući na pitanja Đerara Pikea, asa Barselone.

Bufon se osvrnuo na cijelu karijeru, pojasnio zašto je svojevremeno ostao u Juventusu, kada je najveći italijanski klub igrao Seriju B.

"Osjetio sam da je to prilika da poručim da su i vrhunski sportisti ljudi, da imamo osjećanja i da ne igramo fudbal samo zbog novca i slave. Ne žalim nijednog trenutka za tim. Opet bih uradio isto. To jesu bile teške godine, nakon Serije B, nismo igrali značajnu ulogu u Italiji, izgubili smo identitet, radnu etiku.... Ali, sve se vratilo kada smo ponovo postali šampioni", rekao je Bufon.

Bufon je objasnio zbog čega nikada nije napustio Italiju.

"Možda bih volio da sam vidio kako je negdje drugo. Ali, ja sam i previše Italijan. Znam da Italija ima svoje mane, ali svijet oko mene me ispunjava. Ne želim da idem iz Italije", kazao je Bufon.

Uz Lotara Mateusa i Meksikanca Antonija Karvahala, Bufon je jedini fudbaler koji je igrao na pet svjetskih prvenstava. Šansu da uđe u istoriju ispustio je u baražu za Rusiju, eliminacijom od Švedske.

"Bio sam šampion svijeta, igrao na prvenstvima u Evropi, Americi, Aziji i Africi... Žao mi je zbog Rusije, ali makar ja ne mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, nisam bio dovoljno dobar da odem na šesti Mundijal", kazao je Bufon.

Bonus video: