Novi Anri zove se Mbape

0 komentar(a)
Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2017. 09:17h

Pep Gvardiola, jedan od najboljih trenera svih vremena je izgledao smiješan u duelu Mančester sitija protiv Monaka. Prvi put nejgova ekipa nije šutnula put gola rivala do poluvremena, tačnije do 62. minuta!? A lekciju su mu održali mladići "kneževa", koje je predvodio 18-godišnji Kilijan Mbape.

On je golom u uvodnim minutima nagovijestio veliko iznenađenje u osmini finala evropskeog elitnog takmičenja, a koje nije izostalo.

Bio je to 11. gol Mbapea u 11 posljednjih utakmica Monaka, dok je u francuskom šampionatu u 21 utakmici ove sezone postigao deset golova i uz to je čak sedam puta asistirao.

Svjetski mediji već Mbapea nazivaju Novi Anri!

"Pogledajtze samo moje oči! One sijaju od sreće. Presrećan sam, ali smatram da je ovo tek početak. Mi smo eliminisali tako jakog rivala kakav je Siti. A željeli smo igračima favorizovanog rivala da pokažemo da je kucnuo naš čas. Nametnuli smo im žestoki ritam, presing, koji im je onemogućio da razviju igru, a sa dva gola smo ih i psihološki "ubili".I kada su uspjeli da se vrate u drugom poluvremenu, mi smo odgovorili i pokazali karakter pobjednika", naglasio je Mbape.

Bonus video: