Murinjo o Pogbi: Nije on kriv što je multimilioner

"Pol je došao u Junajted kao tinejdžer da bi nadogradio svoj talenat. Potiče iz radničke porodice, njegovi otac i majka su borci i heroji. Da li mislite da je lako doći sa 16-17 godina u drugi grad, drugu zemlju? Da li mislite da je on u tom momentu razmišljao da će imati novca koliko ga sad ima". rekao je Murinjo
5 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Manutd.com
Pol Pogba, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 15.03.2017. 13:48h

Mančester junajted sjutra dočekuje Rostov u revanšu osmine finala Lige Evrope, nakon 1:1 u prvom meču u Rusiji.

Očekuje se da će "đavoli" opravdati ulogu favorita, pa je mnogo zanimljiviji dio pres konferencije bio posvećen priči o Polu Pogbi, koji danas puni 24 godine.

Najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena ne čini "čuda" u dresu Junajteda, njegove - sasvim prosječne - igre predmet su analiza i kritika.

"Gledajte, o Polu pričaju svi, ali niko ne ulazi u suštinu. Pol je došao u Junajted kao tinejdžer da bi nadogradio svoj talenat. Potiče iz radničke porodice, njegovi otac i majka su borci i heroji. Da li mislite da je lako doći sa 16-17 godina u drugi grad, drugu zemlju? Da li mislite da je on u tom momentu razmišljao da će imati novca koliko ga sad ima? Ne, on je želio da bude bolji fudbaler, a radom i talentom došao je do vrhunskog nivoa i sada zarađuje više nego što su zaradili mnogi bivši igrači, koji ga kritikuju. Nije on kriv što je milioner", kazao je Murinjo.

Trener Junajteda je rekao da Pogbi novac niko nije poklonio.

"Ništa mu nije palo s neba, za sve se borio sam. Zaista se plašim za buduće generacije, ne znam kakvo je to razmišljanje, zašto se ne cijeni neko ko je svojim radom, trudom i znojem postao prepoznat u poslu kojim se bavi. Što se tiče nas, mi smo prezadovolji Polom, a mislim da je njega briga šta se priča okolo", kazao je Murinjo.

Bonus video: