Murinjo: Ja sam i dalje vaš No 1

"Ja sam osvojio tri titule sa Čelsijem. Ja sam Čelsijev broj jedan. Onog momenta kada neko osvoji četiri titule sa Čelsijem, ja ću biti broj dva".
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2017. 11:14h

"Ja sam i dalje vaš broj jedan", odgovorio je Žoze Murinjo, trener Mančester junajteda, na prvokacije navijača svog bivšeg kluba, koji su ga sinoć u četvrtfinalnom meču FA Kupa povremeno nazivali Judom.

"Specijalni", kako je Portugalac sam se nazvao prije 13 godina na prvoj konferenciji za novinare u Čelsiju, pokazao je londonskim fanovima tri prsta.

"Ja sam osvojio tri titule sa Čelsijem. Ja sam Čelsijev broj jedan. Onog momenta kada neko osvoji četiri titule sa Čelsijem, ja ću biti broj dva".

Murinjo je najuspješniji trener londonskog kluba u istoriji - u prvom mandatu na "Stamford bridžu", od 2004. do 2007. godine, osvojio je dvije uzastopne titule prvaka, koje su bile Čelsijeve prve nakon pola vijeka.

U drugom mandatu, od 2013. do 2015. godine, Portugalac je sa Čelsijem osvojio još jednu titulu.

Iako mu je gazda Čelsija Roman Abramovič dva puta uručio otkaz - Murinjo je u klubu iz Zapadnog Londona ostavio neizbrisiv trag.

"Mogu navijači Čelsija da me nazivaju kako žele. Ja sam profesionalac, branim svoj klub. Zaista sam ponosan na moje igrače i ponosan sam na navijače Mančester junajteda", dodao je 54-godišnji trener.

Čelsi je savladao Mančester junajted sa 1:0 golom N'Gola Kantea u 54. minutu i plasirao se u polufinale FA Kupa, gdje će se sastati sa Totenhemom

Engleski mediji i danas gledaju kroz mikroskop odluku sudija Majka Olivera da u 37. minutu isključi vezistu Junajteda Andera Ereru zbog dva žuta kartona, što je timu Antonija Kontea značajno olakšalo posao.

"Neću da komentarišem isključenje, ne želim da idem u tom pravcu. U četiri utakmice Oliver je dosudio tri penala protiv nas i pokazao jedan crveni karton. To ne mogu da promijenim. On je talentovan sudija, rukovali smo se i čestitao sam mu. Gospodin Oliver kod kuće može da analizira, pošto ja neću da analiziram njegov rad", naveo je Murinjo.

Bonus video: