Sevilja strahuje na „King Paueru”

Sevilja nespokojna pred revanš u Lesteru nakon pobjede od 2:1 u prvom meču. Juventus spokojan - dočekuje Porto sa prednošću od dva gola iz prve utakmice
0 komentar(a)
Sevilja, Foto: Reuters
Sevilja, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2017. 10:27h

Sevilja je u prvom meču na „Sančes Pishuanu” imala sve što joj je potrebno da napravi veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Nije uspjela, savladala je Lester sa samo 2:1 i sada s pravom strahuje pred revanš, svjesna da bi samo jedan gol u njenoj mreži mogao da bude koban.

Od te utakmice odigrane 22. februara promijenilo se mnogo toga, pogotovo u taboru „lisica”.

Lester je samo dan nakon poraza od Sevilje smijenio Klaudija Ranijerija, a ekipa pod vođstvom Krega Šekspira počela da igra i pobjeđuje - oba puta je slavila u Premijer ligi, oba puta na svom terenu, protiv Liverpula i Hala sa po 3:1.

"Srećan sam što ću biti ovdje do kraja sezone, a pregovori su išli veoma brzo. Počeli su u četvrtak i završili se u subotu i sada mogu da budem fokusiran na izazove koji su pred nama", rekao je Šekspir koji je prije dva dana dobio povjerenje da tim vodi do kraja sezone.

„Faktor Šekspir” malo ko na Ostrvu vidi kao odlučujući u buđenju ekipe, koja je odjednom, kada je vidjela leđa Ranijeriju, dobila krila i počela da liči na sastav koji je prošle godine senzacionalno osvojio titulu u Engleskoj.

"Osvajanje Lige šampiona? Zašto da ne? Mi smo ovdje i možemo da osvojimo takmičenje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne i mi moramo da pokušamo da pobijedimo", dodao je samouvjereno Šekspir koji je poručio i da se nada da će ostati menadžer nakon završetka sezone.

Jovetić: Moramo bolje nego u Primeri

Sevilja nije poražena u osam posljednjih mečeva u svim takmičenjima, dok je Lester ove sezone slavio u sve tri utakmice u Ligi šampiona na „King Paueru”.

"Kada me već pitate, vježbali smo penale. Da li će do njih doći je već pitanje na koje ne bih mogao da odgovorim. Želim da ekipa bude u meču kao protiv Liverpula i Hala i onda četvrtfinale nije daleko", ističe menadžer Lestera.

Sevilja je remizirala u posljednje dvije utakmice u Primeri (protiv Alavesa i Leganesa), a naš napadač Stevan Jovetić je uputio jasnu poruku nakon posljednjeg duela:

"Moramo mnogo bolje u Lesteru ako želimo u četvrtfinale. Evidentno je da imamo problem u igri", rekao je Jovetić poslije remija sa Leganesom.

Sevilja je u prvoj utakmici promašila penal kod 0:0, potom su Sarabija i Korea donijeli 2:0, ali je Vardi postavio konačan rezultat i potpuno promijenio situaciju.

"Prvi meč je bio neobičan, jer mislim da smo mogli da slavimo i ubjedljivije. Ipak, imamo prednost pred revanš i to je najvažnije. Jasno je, međutim, da se nećemo braniti", poručio je vezista Sevilje Samir Nasri.

Juve čeka Porto i već slavi četvrtfinale

U drugom meču večerašnjeg programa je valjda sve mnogo jasnije - Juventus dočekuje Porto nakon trijumfa od 2:0 u Portugalu. Jasno je da treba da se dogodi čudo pa da „zmajevi” eliminišu prvaka Italije.

"Nema opuštanja, ovo je Liga šampiona i svaki protivnik mora da se poštuje", rekao je trener „stare dame” Masimilijano Alegri.

Juve na svom terenu u Ligi šampiona nije izgubio još od 2013. godine i utakmice sa Bajernom (0:2). Od tada je prošlo 16 utakmica...

Samo dva tima su u istoriji Lige šampiona prošli nakon što su izgubili prvi meč kod kuće. To su Ajaks, koji je eliminisao Panatinaikos u polufinalu u sezoni 1995/96, te Inter, koji je bio bolji od Bajerna u osmini finala (2010/11).

PAROVI I REZULTATI 1/8 FINALA

Utorak, 14. mart:

Lester - Sevilja (20.45) - prvi meč 2:1

Juventus - Porto (20.45) - prvi meč 2:0

Srijeda, 15. mart:

Monako - Mančester siti (20.45) - prvi meč 3:5

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (20.45) - prvi meč 4:2

Ranije odigrano:

Barselona - PSŽ 6:1 (prvi meč 0:4)

Borusija Dortmund - Benfika 4:0 (prvi meč 0:1)

Arsenal - Bajern 1:5 (prvi meč 1:5)

Napoli - Real Madrid 1:3 (prvi meč 1:3)

Bonus video: