Rock and roll Sampaoli - kako trener Sevilje motiviše igrače pred važne utakmice

"Volim malo čvršći zvuk, volim nešto što je bunt, energija... Volim taj stil života, sve što je na ivici kontroverze, za mene je izazovno", kazao je Sampaoli španskim medijima.
0 komentar(a)
Sampaoli, Foto: Reuters
Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2017. 10:08h

Horhe Sampaoli je prije svega osam mjeseci prvi put došao u Evropu i za kratko vrijeme osvježio fudbalsku scenu na Starom kontinentu, nakon sjajnih rezultata koje je imao u Južnoj Americi.

Energičan, posvećen, harizmatičan - Argentinac, koji u ponedjeljak puni 57 godina, sa Seviljom u finiš sezone ulazi kao kandidat za titulu u Primeri, te sa velikim šansama da se plasira među osam najboljih u Ligi šampiona.

Igrači koje vodi u svakoj prilici ističu da je riječ o vrhunskom treneru, izuzetnoj osobi, nekome ko stvara harmoničnu, ali i borbenu atmosferu u svlačionici.

A jedna od njegovih metoda za inspiraciju i motivaciju je - muzika, otrkio je Sampaoli.

"Volim malo čvršći zvuk, volim nešto što je bunt, energija... Volim taj stil života, sve što je na ivici kontroverze, za mene je izazovno. I ima nekoliko pjesama koje puštam mojim igračima i koje i njima podižu adrenalin", kazao je Sampaoli španskim medijima.

Trenutno, pjesma koja se može čuti u svlačionici Sevilje je hit argentinskog rokera Indija Solarija, rekao je Sampaoli.

Sevilja danas od 16 i 15 dočekuje Leganjes u 27. kolu Primere.

Bonus video: