Lion preokretom srušio Romu, Junajted remizirao na oranici u Rostovu

U prvom meču osmine finala Lige Evrope, Rostov i Mančester junajted igrali neriješeno 1:1. U Lionu, domaćin je pobijedio Romu 4:2.
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2017. 22:13h

Put dug 2.000 kilometara do Rostova, oštećen teren stadiona „Olimp 2“ - koji je podsjećao na oranicu - i ambiciozni domaćin usporili su pohod Mančester junajteda ka trofeju u Ligi Evrope.

U prvom meču osmine finala, „đavoli“ su u Rusiji remizirali 1:1.

U duelu sporog ritma, tim Žosea Murinja poveo je iz prve izgledne situacije – Zlatan Ibrahimović je u 35. minutu u posljednji čas sačuvao loptu u terenu, i sa gol aut linije proslijedio je Henriku Miktarijanu, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

U nastavku, Rostov je bio aktivniji i opasniji tim, a izjednačio je u 53. minutu, kada je iskusni Aleksandar Bukarov pobjegao štoperima Junajteda, primirio grudima loptu i savladao golmana Serhija Romera.

Rusi su pokazali koliko su neugodni na svom terenu, na kome su u posljednja 33 takmičarska meča poraženi samo jednom.

Opomena za "đavole" da budu oprezni u revanšu na Old Trafordu za sedam dana.

Bio je ovo šesti uzastopni remi Murinja u prvim mečevima osmine finala evropskih takmičenja - timovi "Specijalnog" prošli su dalje u pet navrata...

A revanš sa manje briga dočekuje Anderleht, koji je u Nikoziji pobijedio APOEL 1:0, golom rumunskom reprezentativca Stančiua u 29. minutu.

Uz Junajted prvi kandidat za osvajanje trofeja Roma vodila je na poluvremenu meča na Žerlanu 2:1.

Francuski vicešampion se prenuo u nastavku i golovima Tolisoa (47), Fekira (74) i Lakazeta (90+2) preokrenuo i izborio veliku pobjedu.

U njemačkom derbiju Šalke i Borusija iz Menhegladbaha su bili miroljubivi (1:1), a za razliku od njih, u belgijskom duelu je sve prštalo.

Genk je na gostovanju srušio Genk 5:2 u susretu u kome je domaćin promašio jedanaesterac u 67. minutu i od 84. igrao bez isključenog Esitija.

Liga Evrope – osmina finala, prvi mečevi

APOEL – Anderleht 0:1 (0:1)

Kopenhagen – Ajaks 2:1 (1:1)

Rostov – Mančester junajted 1:1 (0:1)

Selta – Krasnodar 2:1 (0:0)

Gent – Genk 2:5 (1:4)

Lion – Roma 4:2 (1:2)

Olimpijakos – Bešiktaš 1:1 (1:0)

Šalke – Borusija (M) 1:1 (1:1)

Galerija

Bonus video: