Pet "finala" Mundijala već u drugom kolu: Njemci i Argentinci bez prava na grešku

Svjetski šampion u velikom problemu
0 komentar(a)
argtentina, Foto: Reuters
argtentina, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 11:30h

Drugo kolo Mundijala je počelo, a najvažnije utakmice tek slijede.

Pet mečeva su posebno važni, gotovo eliminacioni, a na četiri su akteri favoriti za titulu.

Španija - Iran, 20. jun

"Furija" je remizirala sa Portugalom, tako da večeras od 20 sati jednostavno mora da pobijedi da ne bi došla u situaciju da strahuje pred posljednje kolo i meč sa Maroko.

Očekuje se, ipak, da Španija neće imati problema da dođe do osmine finale.

Argentina - Hrvatska, 21. jun

Ovo je već ozbiljnija priča, posebno za Argentince, nakon remija sa Islandom 1:1. Ako ne pobijede, a Island savlada Nigeriju, "gaučosi" će u posljednje kolo ući sa zaostatkom u odnosu na Hrvatsku i Island, i neće zavisiti sami od sebe.

Najgori scenario, koji apsolutno nije nemoguć, bio bi poraz od "vatrenih" i pobjeda Islanda - Argentina bi ostala na jednom bodu, a Island bi imao četiri, tako da bi mu u posljednjem kolu bio dovoljan remi sa Hrvatskom, koja bi već bila u osmini finala.

Brazil - Kostarika, 22. jun

Brazil je, takođe, krenuo traljavo - 1:1 sa Švajcarskom, pa u duelu sa Kostarikom nema mnogo izbora. Samo pobjeda bi donijela mir "selesau" pred duel sa Srbijom u posljednjem kolu.

Njemačka - Švedska, 23. jun

Što važi za Argentinu, važi i za Njemačku. Zapravo, svjetski šampion je u jioš težoj poziciji, jer bi porazom najvjerovatnije već bio eliminisan, bez teorijskih šansi da ode dalje, ukoliko, naravno, Meksiko ne izgubi od Južne Koreje.

Ni bod nije dobar "elfu", jer Meksikanci i Šveđani igraju u posljednjem kolu i mogli bi da kalkulišu - da odigraju na bod i izbace šampiona.

Poljska - Kolumbija, 24. jun

Oba tima startovala su porazima, neočekivanim .- od Senegala i Japana. Ko izgubi - ispada, računica je prosta.

Bonus video: