Završno kolo u znaku oproštaja sa stilom - Španija ostaje bez Inijeste i El Ninja

Posljednje utakmice za voljene klubove odigrali su Andres Inijesta i Fernadno Tores, koji je oproštaj "začinio" sa dva pogotka
50 pregleda 0 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: Reuters
Fernando Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2018. 20:43h

Sa stilom! Baš kao što je protekla i cijela njihova karijera, oprostili su se od igara u voljenom desu veliki kapiteni, Fernando Tores i Andres Inijesta.

Inijesta je u posljednjoj utakmici Primere u sezoni, izašao iz igre u 81. minutu, ispraćen ovacijama "Nou kampa", ali i igrača njegove Barse i Real Sosijedada.

Kamere su potom više bile na emotivnom, uplakanom licu velikog kapitena, nego na igru koju je riješio evrogol Kutinja u 57. minutu.

Барселона - Реал Сосьедад. Обзор матча. Чемпионат Испании 2017/18. 38 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Inijesta se oprostio sa titulom prvaka Španije i pobjedom u Kupu kralja.

Miljenik španske fudbalske publike, a ikona navijača "kolćonerosa" El Ninjo oprostio se od voljenog Atletika.

El Ninjo je u posljednjoj utakmici u najdražem dresu postigao oba gola u remiju protiv Eibara (2:2), i Atletiko je kao viceprvak završio sezonu, sa tri boda više od prvaka Evrope i najljućeg rivala Reala, ali 11 manje od Barselone.

Osim sjajne sezone u prvenstvu, Atletiko je zaslužio pehar pobjednika Lige Evrope.

Eibar je poveo protiv kombinovanog sastava domaćina, a onda je El Ninjo preokrenuo. Isključenje mladog defanziovca Lukasa u 63. minutu poremetilo je plan domaćina, koji su sedam minuta kasnije primili gol, ali nijesu dozvolili upornim gostima da pokvare El Ninjov oproštaj. Eibar je sezonu završio na sjajnom devetom mjestu.

I dok je Tores ovacijama dočekan i ispraćen, Antoan Grizman imao je tešku noć na "Vandi". Francuz je u 59. minutu ušao u igru, a umjesto aplauza sa tribina su se čuli zvižduci.

Razlog - sve jače glasine da Grizman ide u Barselonu.

Navijače su smirili Gabi, Fernando Tores i Dijego Godin, koji je sa klupe došao do južne tribine i zahtjevao da pozdrave prvu zvijezdu tima.

To se i dogodilo, autoritet kapitena promijenio je atmosferu...

Атлетико - Эйбар. Обзор матча. Чемпионат Испании 2017/18. 38 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Prvenstvo Španije se završava danas, a Valensija je slavila svoju posljednju utakmicu sa Deportivom na "Mestalji". Simone Zaza i Gonsalo Guedes su trasirali put "slijepim miševima" ka još jednoj pobjedi i na zadovoljstvo navijača koji će opet uživati u utakmicama evropskog elitnog fudbala.

I prije posljednjeg 38. kola Valensija je obezbijedila četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona, dok će Deportivo morati da se kroz Segundu naredne sezone bori za povratak u Primeru.

Rezultati:

Valensija - Deportivo 2:1 (Zaza 28, Guedes 77 - Peres 80)

Atletik - Espanjol 0:1 (Lopes 9)

Atletiko - Eibar 2:2 (Tores 42, 60 - Kike 35, Penja 70)

Barselona - Real Sosijedad 1:0 (Kutinjo 57)

Bonus video: