Murinjo bijesan zbog stanja terena u Rostovu

0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2017. 18:05h

Mančester junajted sjutra u Rostovu na Donu igra prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope, a trenera "đavola" Žozea Murinja prilično je iznerviralo stanje terena na stadionu "Olimp-2" u gradu na jugu Rusije.

Trener Rostova Ivan Daniliants već je upozorio goste iz Engleske da će naći na "loš teren", našta su se fudbaleri i stručni štab Junajteda uvjerili odmah po dolasku u Rusiju.

"I dalje mi je teško da povjerujem da ćemo igrati na ovome", kazao je Murinjo.

Trener Junajteda uporedio je teren u Rostovu sa terenom na stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu tokom ljeta. Mančester junajted je trebalo sa gradskim rivalom Sitijem da igra prijateljski meč, ali je utakmica otkazana zbog lošeg stanja terena.

"Znam da moramo da igramo, ali ja i dalje teško mogu da povjerujem da ćemo ipak igrati na tom terenu - ako to uopšte može da se nazove terenom".

Inspekcija Uefe danas je izašala na više zemljani nego travnati teren u Rostovu - i dala dozvolu da se igra.

"U veoma sličnom stanju ljetos je bio teren u Kini. Tada nismo igrali, a sada izgleda moramo".

Stanje terena remeti i planove trenera Junajteda kada su u pitanju pojedini igrači - Mhitarijan je, na primjer, trebalo da se vrati u postavu nakon što je sanirao povredu, ali Murinjo vjerovatno neće rizikovati.

"Imao sam kreći razgovor sa jednim zvaničnikom Uefe. Gospodin mi je rekao - 'igrači su osigurani, ako se nešto dogori nema problema'. Tako da moramo da igramo".

U prvoj postavi junajteda naći će se Zlatan Ibrahimović, uprkos lošem stanju terena. Šveđanin je zaradio tri meča suspenzije zbog udaranja laktom Tajrona Mingsa iz Bornmuta, ali se kazna ne odnosi na evropske mečeve.

"Nemam komentar na Ibrahimovićevu kaznu. Igraće sjutra", kazao je Murinjo.

Mančester junajted je najveće ime u osmini finala Lige Evrope, a "đavoli" preko drugog po rejtingu evropskog takmičenja traže ulaznicu za Ligu šampiona naredne sezone. Pobjedik Lige Evrope igraće u eliti.

"Ovo je težak žrijeb u svakom mogućem aspektu. Dugačko putovanje, tvrd i nezgodan protivnik koji je u Ligi šampiona pobijedio Bajern i remizirao sa Atletikom. A onda još očajan teren", zakjučio je Murinjo.

Bonus video: