De Laurentis: Novinari mrze Napoli

"Napoli trpi svašta na stadionima širom Italije. Niko se ne buni kada nam pjevaju "neka vas Vezuv spere i odnese svojom lavom", kaže vlasnik Napolitanaca
0 komentar(a)
Aurelio de Laurentis, Foto: Www.napoliqube.it
Aurelio de Laurentis, Foto: Www.napoliqube.it
Ažurirano: 08.03.2017. 11:36h

Vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis nije mnogo pričao o eliminaciji iz Lige šampiona, već je napao novinare koji su, tako on ističe, po direktivi klubova sa sjevera pisali protiv Napolitanaca.

De Laurentis je mislio na sve što se desilo poslije prve utakmice Reala i Napolija kada je javno kritikovao trenera Mauricija Sarija i igrače.

"O Sariju sam uvijek govorio da je veliki trener. A poslije prve utakmice sam smatrao da ekipa nije djelovala motivisano za tako važan duel. Ali, mediji su robovi klubova sa sjevera i jedini cilj im je bio da naprave frku, nije ih zanimalo šta sam stvarno želio da kažem. I napravili su problem, jer smo poslije Reala izgubili i od Atalante, ali smo se srećom vratili u Rimu. Juve, Milan i Inter drže u svom džepu "Gazetu delo sport", tako da ovaj medij ne krije da mrzi Napoli", kaže De Laurentis.

Tu se nije zaustavio...

"Napoli trpi svašta na stadionima širom Italije. Niko se ne buni kada nam pjevaju "neka vas Vezuv spere i odnese svojom lavom". Ja nikada tako nešto ne bih poželio ljudima u Torinu, odrasli smo i kulturni", istakao je prvo čovjek "azura".

Bonus video: