Barsa priželjkuje istorijski preokret

PSŽ pred meč na „Nou Kampu” ima prednost od 4:0, koju niko nikada nije prestigao u revanšu. Benfika brani 1:0 u Dortmundu
76 pregleda 2 komentar(a)
Edinson Kavani PSŽ, Foto: Reuters
Edinson Kavani PSŽ, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2017. 10:45h

Nikada niko u evropskim takmičenjima nije prošao u nokaut fazi nekog Uefinog takmičenja kada je u prvom meču izgubio sa 4:0. Može li Barselona da ispiše istoriju po ko zna koji put?

Nakon 0:4 protiv Pari sen Žermena na „Parku prinčeva” definitivno je jasno da Kataloncima treba čudo da zaigrali u četvrtfinalu Lige šampiona, ali ekipa koja ima Lionela Mesija, Nejmara, Luisa Suaresa, Andresa Inijestu..., posjeduje snagu da ispravi sve ako se slože sve kockice.

PSŽ-u su se prije tri sedmice složile baš sve, i u napadu i u odbrani, Barsa je razbijena u komade, pa je jasno da domaćinu pored spektakularne partije u ovom revanšu treba i neko „pomračenje” u timu koji sve bolje s klupe vodi Unaj Emeri.

"Ako neka ekipa može da postigne četiri gola protiv nas, mi njoj možemo da damo šest. U to sam siguran. Rezultat iz prve utakmice je veoma jasan, ne daje nam velike šanse, ali u nokaut fazi je prvi meč samo poluvrijeme. Za 90-95 minuta može da se desi svašta, nadam se da sada sve može da se okrene u našu korist", optimista je trener Barselone Luis Enrike.

Gledajući rezultate nakon meča u Parizu, Barsu nije potresao debakl, ali to je samo prividno, jer je u međuvremenu dosta "prljavih" stvari izašlo iz svlačionice Katalonaca.

Enrikeu su navodno leđa okrenuli igrači, a prošle srijede je trener riješio da otkloni sve dileme i objavi da na kraju sezone napušta "Nou Kamp".

"Sve je rečeno, ne vraćam se na ono što je bilo", kaže Enrike.

Od tog poraza u Parizu 14. februara Barsa je pobijedila u sva četiri meča u Primeri - dala je 15 golova, primila svega tri i čak se uključila u borbu za titulu u Primeri.

U posljednje dvije utakmice je dohvatila rezultat koji priželjkuju navijači večeras - 6:1 protiv Sporting Hihona, pa 5:0 u duelu sa Seltom...

Emeri: Branićemo se, ali i napadaćemo...

PSŽ nije izgubio na posljednjih 16 utakmica u svim takmičenjima, a četiri posljednje godine je takmičenje u Ligi šampiona završavao u četvrtfinalu.

"Treba da zaboravimo sve što se dešavalo u prvom meču i mislimo samo na ovih 90 minuta. Rezultat 4:0 nam daje za pravo da vjerujemo da smo blizu četvrtfinala, ali da li iko misli da ćemo to uraditi bez problema? Barsa je veliki tim, očekujem da krene na sve ili ništa, što će nama omogućiti i više prostora u napadu. Da li ćemo da se branimo? Ne postoji ekipa koja se samo brani ili koja samo napada, radićemo oboje", jasan je Emeri da ne želi da "parkira autobus" u Barseloni.

Bivši trener Sevilje nije želio da otkrije ko će igrati, ali zna ko neće - duel će propustiti iskusni vezista koji nije igrao ni u Parizu.

"Tijago Mota je van ekipe i sigurno neće igrati. Nekoliko igrača je pod znakom pitanju, vidjećemo da li će biti spremni. Za borbu u ovom meču nam trebaju najspremniji", istakao je Emeri, trofejni trener kluba sa "Pishuana".

Borusija napada Benfiku

U sjenci okršaja u Barseloni igra se i duel u Dortmundu - Borusija čeka Benfiku.

"Milioneri" jure gol minusa (1:0), a mogli su da prođu mnogo bolje da Pjer-Emerik Obamejang nije promašio penal za 1:1...

Problem za trenera Tomasa Tuhela predstavlja povreda Marka Rojsa koju je zaradio u subotu protiv Bajera.

Rojs definitivno neće igrati, a pod znakom pitanja je i lijevi bek Rafael Gereiro.

"Ne pitajte me kako ćemo da nadomjestimo izostanak Rojsa, jer ne znam odgovor. Možda znam tačnije, ali i ne želim da kažem. Definitivno je samo da smo izgubili sjajnog igrača, koji je bio u fantastičnoj formi", ističe Tuhel.

Benfika želi treći plasman u četvrtfinale u posljednjih šest godina.

"Spremni smo na sve, imamo šta da branimo iz Lisabona", rekao je trener Benfike Rui Vitorija.

Bonus video: