Napulj gori, Real se ne boji

Ulaznice za meč sa Realom su rasprodate sedmicama unazad, navijači će početi da ulaze čak šest sati prije početka utakmice
0 komentar(a)
Ronaldo i Zidan, Foto: Reuters
Ronaldo i Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2017. 12:39h

Napulj gori pred revanš osmine finala i dolazak aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida.

Ulaznice su rasprodate sedmicama unazad, za danas je najavljeno da će navijači na tribine početi da ulaze čak šest sati prije početka meča, ali je pitanje da li će sve to pomoći Napolitancima da anuliraju minus iz Madrida.

U prijestonici Španije je bilo 3:1 za „merengese”, iako je Napoli poveo golom Lorenca Insinjea. Real je potom golovima Karima Benzeme, Tonija Krosa i Kazemira vratio mir pred revanš, ali daleko od toga da je sve riješeno u ovom dvomeču.

"Daćemo sve što imamo, situacija je takva da kalkulacija nema. Ipak, pritisak je na našem rivalu, koji je prvak Evrope, najbogatiji klub na svijetu, najbolji... Real je taj koji mora nas da eliminiše. Real je šampion, ali i mi imamo najbolje u Evropi - a to su navijači. Jedino što može da zaplaši čovjeka je da vidi snagu u očima protivnika, a ja vjerujem da će nama tu snagu dati publika", rekao je trener Napolija Mauricio Sari.

Sari je nakon prve utakmice javno kritikovan od strane vlasnika kluba Aurelija de Laurentisa za slabu partiju, a nisu pošteđeni ni igrači.

"O tome ne želim da pričam, bilo je i prošlo. Sada smo fokusirani samo na utakmicu, priče pored terena me ne zanimaju", dodao je Sari.

Meč protiv Reala dolazi u dobrom trenutku za „azure” koji su u subotu savladali Romu u gostima i nastavili borbu za drugo mjesto na tabeli.

Problem bi, međutim, mogla da predstavlja povreda Drisa Mertensa, koji teško da će biti spreman za ovu utakmicu...

Zidan: Idemo u četvrtfinale

Real ne briljira u 2017. godini, ali u Ligi šampiona mora da gura kako zna i umije - ranu eliminaciju iz ovog takmičenja teško praštaju i klub i navijači i javnost.

Zna to veoma dobro Zinedin Zidan...

"Znam da možemo da igramo mnogo bolje, ali postoje i objektivni razlozi zašto to nekada nije tako. Želimo u četvrtfinale, ali neće nam Napoli ništa pokloniti. Očekujem teških 90 minuta i napravno prolaz", rekao je Zidan.

Kristijano Ronaldo se oporavio od povrede zbog koje je propustio meč protiv Eibara u Primeri za vikend i biće gotovo je izvjesno u ekipi.

Španski mediji ističu da bi na klupi trebalo da ostane Garet Bejl i da šansu čeka Isko...

"Mislim da nam je trijumf protiv Eibara podigao samopouzdanje, a to nam je baš trebalo pred ovakvo gostovanje", istakao je francuski trener.

Real je posljednjih šest godina prolazio osminu finala Lige šampiona, a Napoli juri prvo četvrtfinale u klupskoj istoriji.

"Neka nas tradicija isprati i ovog puta", poručio je Zidan.

Bajern u šetnji kroz London

Bajern je u prvom meču protiv Arsenala u Minhenu ubio svaku neizvjesnost pred revanš. U Bavarskoj je bilo 5:1, pamti se čudesna igra domaćina u drugom poluvremenu, ali i nemoć „tobdžija” nakon što su na odmoru imali remi u džepu (1:1).

Arsenal je uzdrman, rezultati i igra su ispod nivoa, a medije mnogo više zanima šta se dešava između Arsena Vengera i Aleksisa Sančesa koji su u tihom ratu.

"Ništa se ne dešava. Taktički je razlog što Sančesa nije bilo u prvom timu protiv Liverpula. On je posvećen fudbaler, nekad problematičnog karaktera, ali takvih igrača je bilo uvijek i biće ih", rekao je Venger.

O samom meču sa Bajernom nije imao mnogo toga da kaže.

"Moramo da budemo ponosni, da napadnemo od prvog minuta i da učinimo sve što je u našoj moći. Snaga Bajerna je poznata svima godinama unazad i ne bi bilo korektno da prijetimo rivalu nakon svega što je bilo u prvoj utakmici", jasan je menadžer Arsenala.

Bajern, s druge strane, kako sezona odmiče djeluje sve bolje...

"U dobroj smo formi i to me raduje, jer je ovo period sezone kada svaka greška može da bude veoma skupa. Arsenal je i prije prve utakmice imao poštovanje od nas, ima ga i sada, iako je jasno da je prednost iz prvog meča zaista velika. Ipak, u fudbalu je sve moguće, ne smijemo da budemo ležerni", rekao je trener Bajerna Karlo Anćeloti.

Italijan ne može da računa na suspendovanog Filipa Lama, probleme sa povredom ima golman Manuel Nojer, dok u Arsenalu neće biti Mesuta Ozila.

PAROVI

VEČERAS

Napoli - Real M. (prvi meč 1:3)

Arsenal - Bajern (1:5)

SRIJEDA

Barselona - PSŽ (0:4)

Borusija D. - Benfika (0:1)

UTORAK (14. MART)

Juventus - Porto (2:0)

Lester - Sevilja (1:2)

SRIJEDA (15. MART)

Atletiko M. – Bajer (4:2)

Monako - Mančester siti (3:5)

Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Bonus video: