Liverpul potopio Vengera, Lester kao nekad, Junajted sedmi put 1:1

Sedmi put ove sezone Junajted igrao 1:1. Timu Žozea Murinja nije pomogla ni brojčana prednost u nastavku
0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2017. 19:36h

Liverpul je dominirao ui derbiju 27. runde Premijer lige, savladao Arsenal 3:1 i ponovo došao u zonu Lige šampiona.

"Tobdžije" su, s druge strane, doživjele treći poraz u posljednja četiri kola i pale na peto mjesto na tabeli.

Firmino je u devetom minutu najavio slavlje "crvenih", a prednost duplirao Mane.

Nakon što je Velbek smanjio i zakomplikovao meč, sve dileme riješio je Vajnaldum u posljednjim trenucima meča.

Ливерпуль - Арсенал 3:1. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 27 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Lester se definitivno probudio iz kome - šampion je ostvario drugu vezanu pobjedu u ligi i pobjegao pet bodova od opasne zone.

Tim koji do prošlog kola nije postigao nijedan gol na šest mečeva, za 180 minuta pogodio je šest puta.

Nakon Liverpula, tri "komada" na "King Pauer" stadionu primio je i Hal, u još jednoj odličnoj utakmici pod vođstvom Krega Šekspira.

Proradio je i Rijad Marez, koji je postigao prvi gol još od novembra prošle godine....

"Velika pobjeda, sjajan odgovor igrača na vođstvo Hala. Plašio sam se da nas primljeni gol ne šokira, ali djelovali smo samouvjereno. Spojili smo dvije pobjede, vjerujem da će nam koristiti za samopouzdanje pred rasplet sezone", kazao je Šekspir, koji nije želio da mnogo priča o svojoj budućnosti na klupi Lestera, te medijske natpise da se samo očekuje promocija Roja Hodžsona.

"Miran sam. Ljudi iz kluba su mi rekli da ćemo razgovarati krajem naredne sedmice", kazao je Šekspir.

Лестер - Халл 2:1. Обзор матча. Англия. АПЛ 2016/2017. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Mančester junajted je osvojio samo bod protiv Bornmuta na Old trafordu (1:1), propustivši veliku priliku da se približi vodećoj četvorci, u čudnom i kontroverznom meču na otvaranu 26. kola Premijer lige.

Tim Žozea Murinja je u prvom poluvremenu imao vođstvo (gol Markusa Roha) i makar još četiri velike šanse da do vrha napuni mrežu gostiju, dok u nastavku, nakon izjednačenja Kinga iz penala, i to sa igračem više - gotovo da nije ni šutnuo na protivnički gol.

Zapravo, domaći su šutirali jednom, ali iz najbolje moguće prilike u fudbalu - Zlatan Ibrahimović je u 72. minutu namjestio loptu na bijelu tačku, ali je Artur Boruc, sjajni golman Bornmuta, odbranio njegov udarac.

Time je na neki način pravda i zadovoljena, jer Ibrahimović nijde ni trebalo da bude na terenu u drugom poluvremenu, pošto je na srećan način izbjegao isključenje u posljednjim trenucima prvog dijela. Šveđanin je u skoku laktom udario Tajrona Mingsa (već je imao žuti karton), a crveni je dobio Endrju Sarmen iz Bornmuta, koji je u gužvi odgurnuo najboljeg strijelca "đavola".

"Ja sam skočio, skočio je i on i udario u moj lakat. Nisam ja pomjerio ruku u trenutku kada je on skočio, moja ruka je bila u tom položaju, a on je naletio na nju", rekao je Ibrahimović.

U drugom dijelu se očekivala velika ofanziva i sigurna pobjeda domaćina sa igračem više, ali u nogama domaćih fudbalera kao da se osjetio umor od velikog broja mečeva na čak četiri fronta - "trešnjice" su se obranile i herojski osvojile bod.

Junajted je neporažen čak 17 utamica zaredom u Premijer ligi - takvu seriju u evropskom fudbalu ima samo Barselona - ali šta to vrijedi "đavolima" kada su u tom nizu čak osam puta odigrali neriješeno.

A čak sedam puta ove sezone završili su meč rezultatom 1:1 - eto zbog čega skoro pola godine ne mogu da se pomjere sa 6. pozicije na tabeli.

"Ovo je još jedna u nizu utakmica u kojoj smo bili daleko bolji, a koju nismo pobijedili. Nismo pobijedili jer je Boruc branio sjajno, jer nismo imali sreće i bili dovoljno dobri da dominaciju pretvorimo u golove. Šteta, jer smo mogli da smanjimo zaostatak", kazao je Žoze Murinjo.

Манчестер Юнайтед - Борнмут 1:1. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 27 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Rezultati

Liverpul - Arsenal 3:1

Firmino 9, Mane 40, Vajnaldum 90+1. - Velbek 57.

Lester - Hal 3:1

Fuhs 27, Marez 59, Hadlston 90. (autogol) - Klukas 14.

Stouk – Midlsbro 2:0

Arnautović 29, 42.

Svoni - Barnli 3:2

Ljorente 12, 90+2, Olson 69. - Grej 20, 61. (penal)

Votford – Sautempton 3:4

Dini 4, Okaka 79, Nijang 90+4. - Tadić 28, Redmond 45+2, 86, Gabjadini 83.

Vest Bromvič Albion - Kristal Palas 0:2

Zaha 55, Tausend 84.

Mančester junajted – Bornmut 1:1

Roho 23. - King 40. (penal)

Nedjelja: Totenhem – Everton, Sanderlend - Mančester siti. Ponedjeljak: Vest Hem – Čelsi.

Bonus video: