Vukotić: Postoji želja za revanšom

Derbi 10. kola Telekom 1. CFL između Rudara i Budućnosti igra se danas 14.30 časova.
100 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Rudar, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.03.2017. 09:58h

Od jedinog poraza u sezoni prošlo je pet mjeseci, odigrano 10 mečeva, ali pamti Budućnost 2. oktobar 2016, provalu oblaka u Podgorici i gostovanje Rudara, koji je odnio bodove 2:0.

Pamti i poraz u posljednjem finalu Kupa...

“Kada počne utakmica zaboravi se što je bilo, ali sigurno da će postojati želja za revanšom. I to je dobro, ali u meč se mora ući hladne glave”, upozorava trener Miodrag Vukotić.

Derbi 10. kola Telekom 1. CFL između Rudara i Budućnosti igra se danas 14.30 časova.

Razlika između Podgoričana i Pljevljaka je osam mjesta na tabeli i čak 24 boda, ali nije to realna slika - kvari je Rudar, koji imaju neuporedivo bolji tim nego što pokazuju, zaista skromne, brojke, a koje su ih dovele do pozicije koja vodi u baraž za opstanak.

“Neće nas zavarati rezultati Rudara, znamo da radi o kvalitetnom timu. Očekujem da će moji momci i treći derbi odigrati kako treba, da će ući bolje u meč nego protiv Sutjeske u prošlom kolu. Ako odigraju kako znaju, mislim da rezultat neće izostati”, kazao je Vukotić.

“Uvijek je u Pljevljima neugodno igrati. Moramo da pružimo maksimum i pokušamo da osvojimo bodove”, kazao je Deni Hočko.

Budućnost će u Pljevljima igrati bez Milivoja Raičevića, koji je povrijedio zadnju ložu na posljednjem treningu pred put.

Očekuje ga pauza, vjerovatno 20-ak dana.

To je problem u napadu, a problema je protiv Sutjeske, pa i protiv Zete, bilo u posljednjoj liniji.

“Bilo je problema, a mislim da su greške bile plod lošije koncetracije, a ne kvaliteta. To su igrači koji su iznijeli prvi dio sezone, na visokom nivou igrali evropske utakmice protiv mnogo jačih timova. Imaju moje maksimalno povjerenje, ali svi igrači moraju da se dokazuju, da napreduju. To važi za svakog fudbalera. Kredita imaju, ali kredit može i da se izgubi, ako ne daju maksimum na terenu”, kazao je Vukotić.

Bonus video: