Enrikeu laknulo što odlazi iz Barse na kraju sezone

3 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2017. 16:28h

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je danas da osjeća olakšanje zbog toga što će napustiti klub na kraju sezone, dva dana pošto je saopštio iznenađujuću odluku.

"U izvjesnom smislu osjećam olakšanje i jasno sam koncentrisan da do kraja sezone ispunim ciljeve koji su postavljeni. Opsjednut sam samo time da uživam posljednja tri mjeseca i podstaknem igrače da osvoje titulu", rekao je Enrike španskim medijima.

Enrike je u petak iznenadio sve odlukom da će na kraju sezone napustiti katalonski klub.

On je naveo da insistira da je takva odluka lične prirode i negirao je bilo kakve tenzije unutar kluba ili tima.

"Potrebno mi je da se isključim iz svega. Vidim da mnogi treneri uživaju u svom poslu godinama, ali to nije moj slučaj. Ovo je čisto lična odluka", kazao je Enrike.

Po njegovim riječima, tokom boravka u Barseloni imao je "idealan" odnos sa igračima, koji se popravljao kako je vreme prolazilo.

Enrike je odluku saopštio poslije pobjede sa 6:1 nad Sporting Hihonom, koja je poslije remija Real Madrida sa Las Palmasom, Barselonu ostavila na prvom mjestu u Primeri.

Uprkos tome, Barselona je u problemu u Ligi šampiona, pošto je izgubila od Pari Sen Žermena sa čak 4:0 u prvoj utakmici osmine finala i prijeti joj najranija eliminacija u tom takmičenju u posljednjih 10 godina.

Bonus video: