Dva cilja Nikole Rakojevića - Evropa i podmlađivanje

"Kada vas zove Sutjeska, postoji samo jedan odgovor", kazao je Rakojević, koji je prije četiri dana četvrti put u karijeri preuzeo kormilo matičnog kluba
1 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.03.2017. 13:38h

Najbolji trener Telekom 1. CFL u 2016. godini samo tri mjeseca je bio bez angažmana - Nikola Rakojević se vratio u Sutjesku, sa ciljem da svoj matični klub vrati tamo gdje ga je ostavio 2010. godine, u kvalifikacima za Ligu Evrope.

"Kada vas zove Sutjeska, postoji samo jedan odgovor. Ne samo u mom slučaju, koji sam tu proveo cijelu igračku i počeo trenersku karijeru, već i za sve trenere iz Crne Gore. Jednostavno, Sutjeska je kao ime neka vrsta garanta da ćete imati priliku da postignete dobre rezultate", kaže Rakojević, koji je na klupi Sutjeske naslijedio Nebojšu Jovovića.

Njegov četvrti trenerski mandat na stadionu kraj Bistrice je možda najzahtjevniji do sada.

Kada je sjeo na klupu davne 1991. godine, bio je trenerski početnik. Kada se vratio 2008. godine, krenuo je u stvaranje, maltene sa nule, jer je Sutjeska u prethodnoj sezoni (2007/08) igrala baraž za opstanak.

Godine 2011. se samo privremeno vratio, a sada, po prvi put na klupi Sutjeske, ispred sebe ima jasan rezultatski cilj - da izvede „plavo-bijele” na evropsku scenu.

Nakon dva treninga, iskusni trener ne želi još da se detaljnije izjašnjava:

"Ne mogu još da kažem nešto više, jer gledati ekipu sa strane je jedno, a voditi je kraj terena nešto sasvim drugo. Mislim, ipak, da postoji kvalitet kojim možemo do kraja sezone da se izborimo za cilj, a to je plaman u Evropu, bilo preko prvenstva ili preko Kupa", dodaje Rakojević.

Sutjeska je 6. na tabeli nakon 19 odigranih kola, sa šest bodova manje od evropske zone i samo tri više od timova koji su u zoni baraža.

Rakojević, međutim, ima šansu da svoj povratak na stadion kraj Bistrice obilježi osvajanjem trofeja i nastavi tamo gdje je stao sa ekipom Mladosti prošle sezone. Sutjeska je, naime, u polufinalu Kupa...

"Moj prethodnik Jovović je radio dobar posao, a koliko sam mogao da vidim ekipi je na mnogim mečevima nedostajalo sreće. To je, međutim, sastavni dio fudbala, a na nama je da radimo na stvarima kako bismo povratili tu sreću - mislim na borbenost, zalaganje, odnos prema igri".

Rakojević kreće duelom protiv Iskre, sjutra kraj Bistrice.

"Počevši od prve utakmice, nemamo pravo na kiks ako želimo do zacrtanog cilja.

Rakojević, na kraju, otkriva još nešto:

"Sve rezultatske ciljeve pokušaćemo da ostvarimo uz ubacivanje mladih igrača, iz sopstvenog pogona. Mislim da je to neophodno".

Bonus video: