Gvardiola tužan zbog odlaska Enrikea iz Barselone

Gvardiola i Enrike su pet godina bili saigrači i obojica su kao treneri imali mnogo uspjeha sa Barselonom.
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2017. 17:03h

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je tužan što će Luis Enrike napustiti Barselonu na kraju sezone.

Trener Barselone Luis Enrike sinoć je saopštio da će poslije tri godine napustiti klub na kraju sezone, pošto ima "smo nekoliko sati za odmor".

Gvardiola i Enrike su pet godina bili saigrači i obojica su kao treneri imali mnogo uspjeha sa Barselonom.

"Kao navijač Barselone tužan sam što ćemo ostati bez savršenog trenera za Barselonu. Za tri godine koliko je tamo, ekipa je igrala nevjerovatan fudbal. Potpuno ga razumijem i želim mu sve najbolje. Zahvalan sam mu na svemu što je uradio za klub. Ima samo nekoliko boljih trenera na cijelom svijetu od Luisa Enrikea", rekao je Gvardiola.

"Mislim da Barselona ima najbolju ekipu na svijetu. Uznemiren sam što Enrike više neće biti tamo, ali želim mu sve najbolje", dodao je bivši trener Barselone i Bajerna iz Minhena.

Enrike je odluku o odlasku saopštio sinoć poslije pobjede protiv Sportinga iz Hihona sa 6:1, kojom je Barselona preuzela prvo mjesto na tabeli. Barselona je iskoristila kiks Real Madrida, koji je odigrao 3:3 sa Las Palmasom. Real sada ima bod manje, ali i utakmicu manje od Barselone.

Mediji su već počeli da spekulišu ko će zamijeniti Enrikea na klupi Barselone, a pominju se trener Sevilje Horhe Samapoli i Ernesto Valverde iz Atletik Bilbaa, kao i Ronald Kuman iz Evertona.

Bonus video: