Ronaldo priznao da je kriv: Plaća 30 miliona eura da bi izbjegao zatvor

Kako piše španski "El Konfidensijal", Ronaldo je načelno prihvatio da prizna krivicu i uplati čak 30 miliona eura, koliko traži tužilaštvo, te da dobije kaznu zatvora manju od dvije godine
7 komentar(a)
ronaldo, Foto: Reuters
ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2018. 12:35h

Kristijano Ronaldo je spreman da plati i maksimalnu kaznu zbog utaje poreza, samo da se postupak, koji se vodi protiv njega, konačno završi.

Kako piše španski "El Konfidensijal", Ronaldo je načelno prihvatio da prizna krivicu i uplati čak 30 miliona eura, koliko traži tužilaštvo, te da dobije kaznu zatvora manju od dvije godine.

U tom slučaju, on bi izbjegao komplikacije, jer, po španskom zakonu, zatvorska kazna manja od 24 mjeseca pretvara se u uslovnu, ukoliko osoba koja je osuđena nema kriminalni dosije.

Ronaldo se tereti da od 2011. do 2014. godine nije platio 14,7 miliona eura na ime poreza od zarade ostvarene na raznih marketinških aktivnosti.

Njegovi advokati rade na tome da ublaže novčanu kaznu, ali Ronaldo je, tvrdi "El Konfidensijal", spreman i da odustane od pravne borbe.

Postojala je mogućnost da Real umjesto njega uplati novac, ali čelnici "kraljevskog kluba" su to odbili, pa će, zauzvrat, Portugalcu poboljšati ugovor, koji mu ističe 2021. godine.

Bonus video: